• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Europa Jurnaliştilor din Amfiteatre

Europa Jurnaliştilor din Amfiteatre

"Europa Jurnaliştilor din Amfiteatre" este un program realizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România în perioada noiembrie 2014 - aprilie 2015, acesta concretizându-se într-o competiție de comunicare pe teme europene adresată studenților de la toate facultățile de ştiințe ale comunicării.

La Facultatea de Științe Socio-Umane din Sibiu, demararea celei de-a cincea ediții a concursului a avut loc în data de 9 decembrie, printr-o prezentare la care au participat studenți din anul I şi II, Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice.

Prezentarea a fost făcută de Amelia Dumitru din Bucureşti şi de jurnalista Odeta Veştemean din Sibiu, redactor-şef la publicația Sibiu 100%, în prezența cadrelor didactice ale departamentului: conf. univ. dr. Ioana Crețu, lect. univ. dr. Raluca Mureşan şi dr. Ioana Ciocan.

În primă fază concursul constă în participarea studenților la întâlnirea de prezentare a competiției, organizată în fiecare centru universitar, şi primirea instrucţiunilor utile legate de formatul sau suportul materialelor acceptate în concurs, precum şi îndrumarea de specialitate oferită în cadrul prezentării.

Studenții care se decid să meargă mai departe în acest program vor trebui, în faza a doua, să-şi aleagă una dintre temele de comunicare prioritare în domeniul afacerilor europene sau o altă temă pe care ei o consideră importantă pentru procesul de integrare europeană şi relevantă pentru publicul ales. După alegerea temei urmează realizarea unui material de tip video, audio ilustrat sau neilustrat ori un reportaj multimedia, pentru presa online.

În cea de-a treia fază, materialele realizate de studenții participanți trebuie înscrise în concurs alături de o prezentare a proiectului în care viitorii jurnalişti trebuie să îşi argumenteze alegerea temei, dar şi a canalului media vizat.

Prin acest concurs, Reprezentanţa Comisiei Europene lansează studenţilor de la facultăţile de jurnalism şi comunicare şi relații publice, provocarea de a aborda şi prezenta publicului larg un subiect de interes în domeniul afacerilor europene.

Autorii celor mai bune materiale vor pleca în aprilie 2015 într-o vizită organizată la instituțiile europene de la Bruxelles.

 Claudia Bădoi

Georgiana-Maria Joică

Poze atasate
Europa Jurnaliştilor din Amfiteatre
Europa Jurnaliştilor din Amfiteatre
Comentarii