• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

EVive şi EU-Store găzduite la Sibiu

EVive şi EU-Store găzduite la Sibiu

În zilele de 18-21 ianuarie, a avut loc în cadrul universității a patra reuniune a proiectului EVive – European Values in Vocational Education.

În cadrul evenimentului au participat aproximativ 20 de cadre didactice, cercetători şi studenți din Germania, Marea Britanie, Franța, Bulgaria şi Turcia, însă şi profesori ai colectivului de Științele Educației.

În zilele dedicate reuniunii de proiect au avut loc prezentări, dezbateri şi workshop-uri, a fost vizitat Colegiul Terezianum, şcoală etalon în ceea ce priveşte educația vocațională în județul Sibiu. La discuții au participat şi reprezentanți ai Inspectorului Școlar Județean Sibiu, care au prezentat  problemele şi realizările educației vocaționale sibiene.

"Ne dorim şi sperăm ca experiența culturală a acestei întâlniri să pună în lumină o imagine curată a potențialului existent în România şi să fie un imbold pentru relațiile viitoare ale universității şi oraşului nostru." a spus prof. univ. dr. Carmen Duşe, coordonatorul proiectului

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene in cadrul Programului Sectorial Leonardo da Vinci a Programului de Invatare pe tot Parcursul Vietii.

De asemenea, în acelaşi timp a avut loc şi debutul programului EU-Store, universitatea fiind principaulul coordonator al proiectului.

Scopul principal al proiectului EU-StOre - "European Standards for Open Education and Open Learning Resources" (Standarde europene pentru educația deschisă şi resurse educaționale deschise) - este de a conceptualiza şi implementa un inventar european de resurse pentru educația deschisă, de a analiza scenarii şi resurse educaționale deschise precum şi de a crea standarde şi linii directoare europene comune pentru educația deschisă.

De asemenea, participanții au avut ocazia să viziteze oraşul-cetate Sighişoara.

 Ane-Mari Hann

 

 

Poze atasate
EVive şi EU-Store găzduite la Sibiu
EVive şi EU-Store găzduite la Sibiu
Comentarii