• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Exercitiu de impovizatie - atelier de teatru

Exercitiu de impovizatie - atelier de teatru

Workshop-ul "Atelier de teatru (exerciții de improvizație) a avut loc la Facultatea de Litere şi Arte din cadrul Universității Lucian Blaga Sibiu. Acest atelier a fost condus de către asist. univ. Doriana Tăut şi s-a desfăşurat loc în sala "Flonda". Elevii au fost puşi la încercare printr-o multitudine de exerciții, pe care le parcurg şi elevii din cadrul departamentului de teatru pe parcursul anilor de studiu.

 În introducere, Doriana Tăut le-a prezentat atât departamentul de teatru, cât şi ceea ce înseamnă pentru aceasta teatrul. După părerea acesteia "Facultatea de Teatru nu este o facultate, ci este un fel de a fi! Aceasta te ajută nu doar să te descoperi pe tine, ci şi pe cei din jur; te ajută să te înțelegi mai bine pe tine." De asemenea, aceasta a prezentat anii de studiu într-un mod diferit, respectiv în anul I te descoperi pe tine, în anul II îi descoperi pe ceilalți, tipologii de persoane, iar în anul III poți crea deja scene şi scenarii.

  Apoi, a început mica aventură prin care au trecut elevii. Aceasta a demarat printr-o scurtă încălzire de bază, de la rotiri de cap, până la extensii, însă, încet-încet, încălzirea a devenit mai distractivă, de exemplu cursanții au fost puşi în situația de a "prinde" şi "mânca" un purice, evident, imaginar. S-a continuat cu exerciții de improvizație ca paradă a personajelor, joc de concentrare, zapping, îmbrățişări pătimaşe sau jocuri de situație.

  Trainerul Doriana Tăut a afirmat la sfârşitul work-shop-ului că: "A fost un atelier foarte reuşit din punctul meu de vedere. Elevii mi-au dat foarte multă energie pozitivă şi am văzut câteva talente printre ei, pe care mi-ar plăcea foarte tare să îi văd printre studenți peste doi ani."

Atelierul a fost un real succes, unde atât îndrumătorul, cât şi elevii s-au implicat profesional şi afectiv.

Lorena Muscar

Raluca Drăgoiu

 

Poze atasate
Exercitiu de impovizatie - atelier de teatru
Exercitiu de impovizatie - atelier de teatru
Exercitiu de impovizatie - atelier de teatru
Comentarii