• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Facultatea de Drept "Simion Bărnutiu" - o misiune didactică de exceptie

Facultatea de Drept "Simion Bărnutiu" - o misiune didactică de exceptie

Facultatea de Drept "Simion Bărnuţiu" asigură studenţilor săi o pregătire solidă în domeniul dreptului. Misiunea didactică este de a pregăti specialişti pentru viaţa juridică şi administrativă din România dar şi din străinătate, prin oferta sa educaţională ce acoperă spectrul clasic al acestei ştiinţe.

Programele de studii de licență ale anului universitar 2013-2014 se împart în Drept, Administraţie publică, Poliţie locală, Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar în limbile română şi germană.

Absolvenţii specializării Drept au posibilitatea de a profesa ca judecători, procurori, avocaţi, notari, consilieri juridici, executori judecătoreşti.

  Specializarea Administraţie publică are ca obiectiv formarea viitorilor funcţionari publici. Aceasta urmăreşte asigurarea pregătirii categoriilor de personal care desfăşoară activităţi în diverse instituţii ale administraţiei publice.

  Poliţia locală asigură o pregătire temeinică ce va permite absolvenţilor să profeseze ca inspector de securitate, inspector de poliţie locală, etc.

Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar oferă studenţilor pregătirea necesară pentru a ocupa funcţii în cercetare, diplomaţie, activitate didactică.

Ofertele educaționale în ceea ce priveşte programul masteral, cuprind: Dreptul judiciar privat, Instituţiile de drept privat român, Dreptul european, care oferă şi studii în limba engleză, Ştiinţele penale, Administraţia publică europeană şi Managementul poliției locale.

Pentru a face cât mai cunoscută Facultatea de Drept, instituţia a înfiinţat în anul 2000, revista "Acta Universitatis Lucian Blaga". Aceasta reprezintă un cadru de dezbateri şi cercetări academice întreprinse de condeiele cele mai de seamă ale ştiinţei juridice româneşti.

Facultatea are la activ  3 asociaţii studenţeşti: ELSA- The European Law Students Association, fiind cea mai mare organizaţie din lume a studenţilor în drept şi a tinerilor jurişti, ASDSB – Asociaţia Studenţilor Facultăţii de Drept "Simion Bărnuțiu" şi ANSSA- Asociaţia Naţională a Studenţilor în Ştiinţe Administrative.

De asemenea, de-a lungul anilor 2007-2011 facultatea a organizat o serie de evenimente, printre care se numără:

 •  Universitatea de vară "Europe between the Freedom of Culture and Culture of Freedoms", Sibiu, 8-17 iulie 2007;
 • Conferința internațională "Realităţi şi perspective ale procesului de integrare europeană în era globalizării", Sibiu, 16-17 mai 2008;
 • L’Europe judiciaire : 10 ans après le Conseil de Tampere- Le droit de l’exécution: perspectives transnationales – Sibiu, 13-15 mai 2009;
 • "Parteneriatul universitar în cercetare – un pas înainte spre o şcoală postdoctorală a viitorului" proiect POSDRU- sesiunea ştiinţifică a postdoctoranzilor din domeniul ştiinţelor juridice 2010;
 • Hexagonul Facultăţilor de Drept, din centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Craiova şi Sibiu - a 33-a ediţie, 14-17 aprilie 2011,  festivitate consacrată împlinirii a 40 de ani de la înfiinţarea instituţiei; la această competiţie tradiţională, se întâlnesc anual studenţii jurişti,  pentru a se confrunta în cadrul unor probe profesionale şi sportive.

 

Denisa Dobre

 

 

Poze atasate
Facultatea de Drept "Simion Bărnutiu" - o misiune didactică de exceptie
Comentarii