• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Facultatea de Inginerie sarbatoreste 40 de ani de activitate

Facultatea de Inginerie sarbatoreste 40 de ani de activitate

Ingineria, una dintre cele mai apreciate facultăți din cadrul Universității "Lucian Blaga", a sărbătorit, în perioada 27 – 28 octombrie, 40 de ani de existență. La aniversare au participat 40 de invitați: rectori, prorectori, decani, academicieni, profesori universitari ai facultăților de profil din Bucureşti, Braşov, Iaşi, Cluj, Timişoara, autorități locale şi reprezentanți ai unor firme precum Continental, Marquardt, Compa, Kromberg & Schubert.

În cadrul evenimentului au avut loc două întâlniri importante: lucrările Consorţiului de Inginerie Economică, din care fac parte profesori de la specializările de inginerie-economică de la mai multe universităţi din ţară şi workshop-ul "Universitatea şi Mediul de Afaceri în dialog".

În cadrul workshop-ului "Universitatea şi Mediul de Afaceri în dialog" s-au discutat principalele proiecte prin care universitățile pot atrage şi convinge un număr cât mai mare de liceeni să rămână să studieze la facultățile româneşti.

"Noaptea cercetătorilor reprezintă un vector important de propagandă şi de atragere a unui număr cât mai mare de studenți", a spus conf. univ. dr. ing. Adrian Pascu, prodecan cu strategia financiară şi relaţii internaţionale.

Parteneriatul cu mediul de afaceri reprezintă o prioritate pentru ULBS, în prezent fiind active 25 de parteneriate cu companii sibiene. "Viitorul pentru învățământul românesc înseamnă un parteneriat solid între studenți, companii şi universitate. Practicanții sunt viitorii noştri angajați", a menționat unul dintre angajatori.

"Aniversarea celor 40 de ani de existență reprezintă un moment foarte important pentru noi. Facultatea de Inginerie a evoluat foarte mult. Comparativ cu 1976, când facultatea noastră şi-a deschis porțile pentru cei 180 de studenți, am ajuns acum, după patru decenii, la un număr de 3180 de studenți. Avem mai multe proiecte de viitor, iar misiunea noastră este să producem absolvenți buni şi capabili să corespundă cerințelor din mediul economic", ne-a spus prof. univ. dr. ing. Liviu Roşca.

Facultatea de Mecanică din Sibiu şi-a deschis porţile în 15 septembrie 1976, primul decan fiind conf. univ. dr. ing. Graţian-Vincenţiu Şteţiu. Din 1990 facultatea s-a transformat în Facultatea de Inginerie, a adăugat specializări noi, iar numărul studenţilor a crescut constant.

Laura Denisia Matei

 

 

Poze atasate
Facultatea de Inginerie sarbatoreste 40 de ani de activitate
Facultatea de Inginerie sarbatoreste 40 de ani de activitate
Comentarii