• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Facultatea de Teologie - studenti, comunitate si credintă

Facultatea de Teologie - studenti, comunitate si credintă

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu a luat fiinţă în urmă cu mai bine de două secole  şi este cea mai veche instituţie de acest gen din ţară.

De 220 de ani încoace  a funcţionat sub diferite denumiri: Şcoala Teologică ( în momentul înfiinţării,  în 1786), Institut Teologic, în perioada 1948 – 1990, iar din 1991 s-a integrat în Universitatea sibiană cu denumirea de Facultatea de Teologie "Andrei Şaguna".

Facultatea de Teologie "Andrei Şaguna" se mândreşte cu faptul că păstrează tradiţiile Ortodoxiei Transilvănene, pe care le actualizează în funcţie de societatea contemporană şi cu faptul că biblioteca facultăţii este cea de-a doua ca importanţă teologică la nivel naţional, după biblioteca Facultăţii de Teologie din Bucureşti.

Un instrument de mare valoare ştiinţifică, biblioteca, are un fond de carte de peste 230.000 de volume, 850 de titluri de reviste şi alte periodice din ţară şi străinătate plus manuscrise şi tipărituri vechi. În cadrul Facultăţii de Teologie se pregătesc viitori preoţi, asistenţi sociali şi profesori de religie. Pentru studiile de licenţă există două specializări: Teologie ortodoxă pastorală şi Teologie ortodoxă asistenţă socială.

Absolvenţii pot alege dintr-o paletă mult mai largă de specializări pentru master: Teologie istorică, Teologie practică, Teologie sistemică, Teologie biblică, Educaţie religioasă creştin ortodoxă şi Mediere interculturală şi interreligioasă.

Pe lângă nenumăratele acţiuni şi proiecte în care Facultatea de Teologie este implicată, această instituţie  este şi partenera unor ONG-uri naţionale precum "ASCOR" (Asociația Studenților Creştini Ortodocşi Români) şi "ProVita".

ASCOR este o asociaţie studenţească cu statut propriu având filiale în toată ţara, sediul din Sibiu aflându-se în incinta Facultăţii de Teologie datorită strânsei sale legături cu aceasta. "Scopul asociației noastre este promovarea credinței creştine şi a spiritualității ortodoxe cu prioritate în mediul universitar şi preuniversitar. Urmărim, de asemenea apărarea drepturilor tinerilor şi conştientizarea îndatoririlor acestora față de familie, neam, Biserica", spune Alexandru Bran- preşedintele ASCOR, filiala Sibiu.

ProVita, la fel ca şi ASCOR, nu este o asociaţie cu legături strict teologice. Toţi membrii acesteia sunt voluntari, atât studenţi cât şi preoţi, medici şi alte persoane îngrijorate de numărul mare a avorturilor de după revoluţie.

  ProVita militează pentru dreptul la viaţa a omului nenăscut şi pentru conştientizarea efectelor negative a întreruperilor de sarcină. Scopul ei principal este de natura educativă, prezintă probleme legate de relaţia dintre sexe, problema familiei, cea a devenirii părinte, valoarea vieţii şi a iubirii. "Noi considerăm un mare dar al lui Dumnezeu faptul de a putea ajuta pe cineva", spune conf. univ. dr. Sebastian Moldovan- secretarul ProVita Sibiu şi confidenţial universitar doctor la Facultatea de Teologie "Andrei Şaguna".

Printre activităţile ei se numără şi un marş tradiţional de 1 iunie în centrul Sibiului, tabere şi universitate de vară, adresate în special studenţilor de la facultate, dar şi liceenilor.

Adina Ostafi

Laura Șoşa

 

Poze atasate
Facultatea de Teologie - studenti, comunitate si credintă
Facultatea de Teologie - studenti, comunitate si credintă
Comentarii