• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Femeie vs bărbat. Rolurile de gen, încotro

Femeie vs bărbat. Rolurile de gen, încotro

De la mama eroină, la femeia de carieră... Liga Absolvenților şi Studenților de la Științe Politice şi Relații Internaționale (LASSPRI) a organizat în cadrul Facultății de Drept "Simion Barnuțiu", pe data de 11 martie, o dezbatere cu tema "Femeie vs bărbat".

Pe parcursul dezbaterii, moderate de lect. univ. dr. Sabina- Adina Luca, participanții au încercat să găsească răspunsuri la întrebări actuale şi controversate legate de rolul femei în societate, de relația dintre femeie şi bărbat, definiția feminismului.

"Rolurile de gen s-au schimbat, derulându-se de-a lungul timpului o evoluție a femeii de la mamă la femeie de carieră datorită politicilor de emancipare (accesul femeii pe piața muncii) din perioada comunistă, precum şi câştigarea unor drepturi importante (dreptul la vot). Femeia a primit două statusuri: de producător, femeia muncitor şi de coproducător, femeia mamă; ea trebuia să fie "multilateral" dezvoltată, cum erau țara şi societatea", a susținut lect. univ. dr. Sabina- Adina Luca.

În cadrul întâlnirii au avut loc dezbateri pe teme de gen, iar studenții de la specializarea Științe Politice şi Relații Internaționale au făcut referire la personalități marcante din istorie pe diverse domenii cum ar fi cultură, politică sau antichitate.

"Ne-am gândit că este o temă destul de delicată şi actuală, iar pentru noi este o provocare fiecare dezbatere, deoarece ne face să vedem lucrurile şi din alte unghiuri, împreună găsind răspunsuri sau teme de reflecție", a completat vicepreşedintele ligii Ion Popa.

Studenții ULBS pot participa săptămânal la astfel de dezbateri organizate în cadrul Facultății de Drept "Simion Bărnuțiu" de către Liga ASPRI.

 Iuliana Rof

 Georgiana –Maria Joică

Poze atasate
Femeie vs bărbat. Rolurile de gen, încotro
Femeie vs bărbat. Rolurile de gen, încotro
Femeie vs bărbat. Rolurile de gen, încotro
Comentarii