• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

FII SMART, ALEGE ULBS!

FII SMART, ALEGE ULBS!

                Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu a reuşit să se menţină în prim planul evenimentelor academice printr-o cooperare internaţională de amploare. Încă din anul 1992 conducerea universității a adoptat o politică fără precedent a contactelor şi conexiunilor academice. ULBS a stabilit conexiuni academice şi parteneriate cu peste o sută universităţi din treizeci de țări. Un loc aparte îl deţin parteneriatele încheiate cu universităţi din America, Germania, Franţa, Anglia, China, Rusia, Italia, Grecia şi Polonia, parteneriate ce s-au materializat în programe de schimb de studenţi, vizite de documentare pentru personalul didactic precum şi o colaborare preţioasă, prin care ULBS a reuşit să rămână la curent cu ceea ce se întâmplă pe scena internaţională.

                Drept recunoaştere a dezvoltării constante a ULBS spre excelenţă academică şi înnoire socială Universităţii din Sibiu i s-a acordat dreptul deplin de membru într-un mare număr de organizaţii academice internaţionale de prestigiu: I.C. (Centrul Internaţional de la Tübingen), C.R.E. (Asociaţia Conducătorilor de Universităţi din Europa), A.U.D.E.M. (Alianţa pentru Democraţie a Universităţilor), I.A.U.P (Asociaţia Internaţională a Preşedinţilor de Universităţi).

                Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (înființată în 1990) este o instituție publică de învățământ superior şi de cercetare ştiințifică. Specializările oferite de universitate, fie că sunt la nivel de licență sau masterat, sunt creditate şi sunt autorizare să funcționeze.

În cadrul universității studenții pot opta între o varietate de facultăți:  Teologie, Drept, Litere şi Arte, Științe Socio-Umane, Inginerie, Științe, Medicină, Științe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecția Mediului, Științe Economice. ULBS a avut grijă, ca în cadrul facultăților să aplice un principiu vital: studierea unor domenii care oferă cunoştințe multidisciplinare.  

                Un alt aspect important îl reprezintă cadrele didactice, profesori  bine instruiți, motivați şi dornici de a împărtăşi cunoştințe şi abilități practice studenților. Se comunică şi se dezbate interactiv în cadrul cursurilor şi seminariilor oferite de facultățile din cadrul ULBS, iar studenții au şansa să se formeze nu doar ca profesionişti ci şi ca oameni de valoare.

                De asemenea, studenții din ULBS au prilejul de a se înscrie în cadrul Asociațiilor Studențeşti, care să le reprezinte interesele: AIESEC, Liga absolvenților şi studenților de la ştiințe politice internaționale şi studii de securitate (LASSPRI),                 Asociaţia studenţească SOLIDUS, Asociaţia studenţească START, Societatea studenţilor medicinişti "Hipocrates" Sibiu, Liga Studenţilor din Facultatea de Litere şi Arte, Asociaţia studenţilor europeni AEGEE, Clubul Studenţilor Economişti, ELSA Sibiu - Asociaţia Europeană a Studenţilor în Drept, Asociaţia Studenţilor în Psihologie Sibiu (ASPS), Asociaţia Studenţilor la Sociologie din Sibiu (ASSS).

                Biblioteca Universității oferă un fond de peste 600.000 de unități documentare, săli cu acces liber la raft, pe patru nivele aranjate pe domenii. Locurile pentru studiu, 400 la număr, sunt prevăzute cu echipamente de conectare la Internet (inclusiv wireless), calculatoare, scanere, imprimante, la fiecare nivel. Personalul specializat al bibliotecii, cu multă competență şi profesionalism, oferă acces la resursele de informare şi documentare academică prin intermediul celor mai noi tehnologii informatice.

                Dacă vrei să face parte dintr-o comunitate care pune accentul pe importanța găsirii jobului cât mai apropiat de specializarea urmată şi care oferă cumulul de informații din varii domenii, pentru a te ajuta să fii descurcăreț, atunci vino şi studiază la ULBS!                                                       

 

Poze atasate
FII SMART, ALEGE ULBS!
Comentarii