• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Fizicianul cuantic Basarab Nicolescu intră în galeria personalitătilor ULBS

Fizicianul cuantic Basarab Nicolescu intră în galeria personalitătilor ULBS

La propunerea Facultății de Științe, academicianul Basarab Nicolescu va primi titlul de  Doctor Honoris Causa.

Decernarea va avea loc în data de 13 aprilie 2016 în  sala "Aula Magna" a Facultăţii de Medicină "Victor Papilian".  Evenimentul se adresează mediului academic/cadrelor universitare, studenților, dar şi cetățenilor municipiului Sibiu.

O dată cu decernarea acestei prestigioase distincții, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu adaugă un nume de referinţă galeriei personalităţilor de marcă distinse cu acest înalt titlu academic.

Fizician cuantic, filosof francez de origine română, critic literar  şi scriitor a zeci de cărţi şi sute de studii, este membru al diferitelor consilii şi comitete ştiinţifice internaţionale, precum şi membru de onoare din străinătate al Academiei Române încă din 29 noiembrie 2001.   

Este laureat a numeroase premii prestigioase naţionale şi internaţionale, medalii, distincţii şi titluri de Doctor Honoris Causa, oferite de Instituţii academice şi universităţi din ţară şi străinatate. În prezent este fizician la Centrul Naţional de Cercetare Ştiinţifică (CNRS), Franţa, profesor la Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca şi Professor Extraordinary la School of Public Leadership, Stellenbosch University, Africa de Sud, fondator şi preşedinte al Centrului Internaţional de Cercetări şi Studii Transdisciplinare (CIRET), Paris.

Recunoscut în întreaga lume drept inițiator al transdisciplinarității ca metodologie de cercetare şi în alegerea realității  este legat sufleteşte, dar şi cultural de oraşul Sibiu fiind şi Preşedintele  de onoare al Institutului de Studii Pluri-, Inter- şi Transdisciplinare/Institute of Pluri-, Inter-and Transdisciplinary Studies (IPITS), fondat de lect. univ. dr. Vasile Chira (Facultatea de Teologie).

Academician Profesor universitar Doctor Honoris Causa Basarab Nicolescu este una dintre personalităţile româneşti intrate deja în galeria spiritelor universale, fiind singurul supravieţuitor al acestei generaţii de aur. A fost apropiat de  intelectualii  francezi de origine română: Ştefan Lupasco, Mircea Eliade, Eugen Ionesco, Emil Cioran, Virgil Ierunca sau Monica Lovinescu.

Opra Diana-Alexandra

Rus Daria-Roxana

 

Comentarii