• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Focus Student

Focus Student

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, împreună cu postul local de televiziune Antena1 Sibiu, au demarat din 10 decembrie, proiectul "Focus Student".

Emisiunea îşi propune să promoveze studenții Universității dar, în acelaşi timp, le oferă şansa să împărtăşească experiențele din aceşti ani.  "E important ca cei de acasă să vadă şi lucrurile bune, să vadă că studenții nu sunt, aşa cum ar spune cei mai în vârstă, nişte tineri care doar se distrează. Ei chiar fac lucruri importante şi prin emisiunea asta vrem să-i arătăm pe cei care au talente deosebite şi pe cei care fac ceva pentru Universitate", a declarat Alexandra Blejan, gazda emisiunii.

În prima ediție a emisiunii s-a vorbit despre felul în care este percepută sărbătoarea de Crăciun în diferite colțuri ale țării, despre viața de cămin şi despre concursul de Miss şi Mister Boboc 2013. În cadrul emisiunii au participat studenții de la specializările Jurnalism şi Relații Publice.  "Este o emisiune interactivă, îmi place că vor să afle părerile noastre", a spus Raluca, studentă la Jurnalism. Majoritatea studenților au fost foarte deschişi şi încântați de proiect. "E foarte interesant, e o idee bună pentru studenți, putem spune problemele pe care le întâmpinăm în facultate şi sper să se rezolve cât, mai multe din problemele cu care ne confruntăm", a spus Roxana, studentă la Jurnalism.

În fiecare emisiune o să fie prezenți invitați speciali. Ediția pilot i-a avut ca invitați pe conf. univ. dr. Ramona Toderici, lect. univ. dr. Ioana Bărbulescu şi conf. univ. dr. Lucian Grozea, care s-au arătat optimişti în ceea ce priveşte acest proiect. Conf. univ. dr. Lucian Grozea a declarat: "este o inițiativă benefică, pentru Universitatea "Lucian Blaga",  dar şi pentru Antena1. E un fel de win-win, ei îşi fac imagine prin intermediul nostru, dar şi noi prin intermediul lor putem contribui la consolidarea  imaginii Universității".

Emisiunea "Focus Student" va fi difuzată în fiecare vineri, de la ora 16:00, pe postul local de televiziune Antena1 Sibiu.

Elena Badea

 

Poze atasate
Focus Student
Focus Student
Focus Student
Focus Student
Comentarii