• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Focus Student, Facultatea de Inginerie

Focus Student, Facultatea de Inginerie

Cea de-a doua ediție a emisiunii "Focus Student" a fost găzduită de către Facultatea de Inginerie a Universității "Lucian Blaga" din Sibiu. Vineri, 28 februarie, comunitatea sibiană a aflat oportunitățiile pe care le oferă această facultate, dar şi cât de pregătiți sunt studenții să devină ingineri.

Invitații acestei ediții au fost prof. univ. dr. ing. Liviu Roşca, decanul facultății, Marcela Niculescu, manager formare SC COMPA SA, prof. univ. dr. ing. Lucian Vințan,  membru titular al Academiei de Științe Tehnice din Romania şi prof. univ. dr. ing. Laurean Bogdan, coordonator echipă robotică.

În această emisiune s-a vorbit despre oportunitățiile pe care le oferă studenților sibieni atât facultatea, cât şi angajatorii. "Oferim studenților  posibilitatea de a efectua practică în companii de profil. Avem peste 18 companii cu care interacționăm activ. Pot participa la diferite concursuri profesionale, atât în Sibiu cât şi în alte județe, pot obține burse în străinătate.", a declarat prof.univ.dr.ing Liviu Roşca

Andreea Florescu se numără printre studenții care au făcut practica în altă țară şi mărturiseşte că a a fost cea mai frumoasă experiența din cadrul facultății. "Am aflat că se caută studenți pentru un stagiu de practică în străinătate, mi-am depus CV-ul, iar dupa două interviuri am fost aleasă ca stagiar în Germania, pentru 4 luni de zile la o firmă multinațională, iar acum lucrez ca şi inginer de proces la o firmă din Romania", a declarat studenta.

În ceea ce priveşte angajatorii sibieni, parteneri ai ULBS, aceştia oferă studenților cel mai bun cadru de desfăşurare al activitățiilor. " Stabilim parteneriate pentru cercetare, pentru efectuarea stagiilor de practică, pentru realizarea lucrărilor de doctorat. Incepând cu  anul 2005 am pus la dispoziție un centru de formare profesională, unde studenții şi profesorii îşi derulează orele de laborator.", a mărturisit Marcela Niculescu.

În emisiune s-a discutat şi despre cercetarea ştiințifică din cadrul Facultății de Inginerie unde studenții sunt implicați încă din anul I în activitatea de cercetare, iar rezultatele nu se lasă aşteptate. Echipele de robotică au vorbit despre premiile primite atat în România, unde au obținut locul 1, cât şi despre premiile inrenaționale.

Următoatea ediție a emisiunii va avea în prim plan Facultatea de Științe Economice şi se va difuza vineri, 7 martie 2014.

 

Elena Badea

Comentarii