• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Formă, structură si culoare - "Be Creative" 2013

Formă, structură si culoare - "Be Creative" 2013

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional Studenţesc de Modă şi Design vestimentar "Be Creative“ a dat startul maratonului de colecţii vestimentare, vineri, 18 octombrie în Promenada Mall, iar gala a avut loc în curtea interioară a Muzeului Brukenthal, sâmbătă, 19 octombrie. Cele mai recente creaţii ale designerilor Stephan Pelger, Lena Criveanu, Mirela Diaconu, Iris Şerban, Alina Ene şi Răzvan Firea au încântat publicul prezent la gală.

                Directoarea Casei de Cultură a Studenţilor, Liliana Popescu, a declarat pentru UpDate: "În prima seară au fost prezenţi 10 studenţi şi tineri absolvenţi din ţară. Festivalul este la a doua ediţie în Sibiu, se organizează sub formă de concurs, iar ceea ce ne interesează este să punem în valoare originalitatea studenţilor, să–i ajutăm în primul rând să se lanseze pe piaţa românească. Juriul de specialitate este format şi din stilişti care lucrează la marile reviste de modă din ţară şi asta, oarecum, o să îi ajute să fie promovaţi pe piaţa naţională şi nu numai".

Trofeul "Be Creative" i-a revenit Olimpiei Dobrotă din Sibiu, pentru colecţia Frenezia cusăturilor decorative.

"Nu mă aşteptam să câştig, pentru că au fost foarte mulţi designeri buni care au avut colecţii reuşite. Colecţia mea a fost inspirată din ţesăturile tradiţionale româneşti, respectiv, am studiat puţin broderia, laseta, care este specifică artei tradiţionale româneşti. Am preluat de acolo ceea ce este specific şi am aplicat pe vestimentaţie; am folosit foarte multe fire din lână, pe care le-am croşetat", a declarat Olimpia Dobrotă pentru UpDate.

La secţiunea Modele, locul I a fost adjudecat de Alexandra Cânduleţ, locul II de Betina Lazăr, iar pe locul III s-a clasat Alina Bleza, toate, tinere manechine din Sibiu. Modelele premiante au fost recompensate cu vouchere de cumpărături şi produse cosmetice oferite de sponsori.

 Trofeul "Be Creative“ 2013 a fost în valoare de 2000 de lei, iar magazinul Cocor din Bucureşti a oferit posibilitatea unui tânăr designer să-şi prezinte colecţia în acest magazin.

 Juriul a fost format din Marian Pălie - preşedinte- fashion stilist şi colaborator la mai multe reviste de modă, Ana Morodan- fashion blogger, Angelica Dumitrescu - manager în domeniul fashion, Monica Mezei- reprezentantă a galeriei designerilor romani şi a magazinului Cocor din Bucureşti, Bianca Pop - fashion stilist pentru revista "All Hollow", prof. Daniela Bădilă- artist plastic şi lector al ULBS, Bogdan Podoleanu- reprezentant al revistei Rumours şi reprezentanții Talent manager, Mandarina Models şi Ioan Şerban.

 În cadrul festivalului au participat reprezentanţi din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Sibiu, Arad, Craiova şi Piteşti, tineri studenţi şi absolvenţi ai universităţilor de profil din ţară.

 Publicul a fost captivat: "Deşi sunt un novice în lumea modei, pot spune că am fost profund impresionat de atmosfera creată de acele inovaţii textile, ceea ce dă dovadă de faptul că şi un necunoscător poate interpreta şi aprecia o haină "bună " din toate punctele de vedere. Eleganță şi rafinament de la primul până la ultimul minut", ne-a declarat un tânăr din public.

Organizatorii sunt de părere că prezenţa pe scena competiţională a tinerilor designeri este esenţială în dezvoltarea carierei şi recunoaşterea ulterioară a acestora pe plan naţional şi internaţional. Scena competiţională "Be Creative" de la Sibiu a demonstrat că poate" susţine promovarea atât a tinerilor designeri vestimentari cât şi a aspirantelor la podiumurile celebre ale marilor prezentări de modă. Festivalul a fost organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu în parteneriat cu Cleopatra Models.

Anda-Maria Mircevi

Ioana Radu

Foto: Razvan Matei

Poze atasate
Formă, structură si culoare - "Be Creative" 2013
Formă, structură si culoare - "Be Creative" 2013
Formă, structură si culoare - "Be Creative" 2013
Comentarii