• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Forum European - Dezbateri pe teme economice

Forum European - Dezbateri pe teme economice

Aderarea României la moneda euro

În decursul zilei de 22 martie, în aula "Avram Iancu" din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte a avut loc o campanie de informare pe teme economice europene, susţinută de forumul european.

 În faţa unui public format din studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Economice, dar si studenţi din cadrul departamentului de Relații Internaționale, precum şi Studii de Securitate, s-au dezbătut probleme la nivel economic.

 Liviu Mihăescu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice a mulţumit publicului prezent şi a anunţat scopul întrunirii: "Ne-am adunat sub cupola Universităţii "Lucian Blaga" pentru a dezbate o problemă economică: aderarea României la moneda euro" , şi după o scurtă introducere a dat cuvântul analistului economic, Aurelian Dochia. Acesta a vorbit despre tranziţia de la leu la euro pe fundalul crizei financiare internaţionale. A fost prezentată traiectoria iniţială de adoptare a euro în România şi cum a fost ea afectată de criza financiară internaţională. Au fost aduse în discuţie şi costurile şi beneficiile aderării la o uniune monetară. Au fost punctate de-a lungul discuțiilor condiţiile iniţiale de pregătire pentru adoptarea euro, precum şi strategia de trecere la moneda europeană. Și nu în ultimul rând au fost arătate succesele si deopotrivă eşecurile euro. Analistul economic a prezentat şi câteva scenarii posibile cu privire la criza în spaţiul Uniunii Europene.

 Pe parcursul discuţiilor nu a fost prezentă o atitudine pro sau contra cu privire la aderare, doar eventuale ipoteze. Jurnalistul Dan Suciu, cât şi profesorul universitar Liviu Mihăescu au dezbătut pe larg problema prezentă în Cipru şi Grecia.

 Campania de informare a fost încheiată de lector universitar Dan-Alexandru Popescu, coordonator al Centrului European de Documentare în Sibiu, ce a deschis o invitaţie către cei prezenţi, de a accesa bazele de informaţii din cadrul organizaţiei.

 Gazdele s-au bucurat de un feedback pe măsură din partea studenţilor, întrebările acestora demonstrând un vizibil interes pentru problemele dezbătute în cadrul întâlnirii.

S.R.; D.A.; M.R.

Fisiere si link-uri atasate
Comentarii