• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Gala Educatiei Sibiene

Gala Educatiei Sibiene

 

Debutul unui nou an universitar a fost marcat şi de premierea celor mai buni elevi şi studenți din județ.  Evenimentul, sub numele de ,,Gala Educației Sibiene",  a avut loc miercuri, 1 octombrie la sala Thalia, unde au fost distinşi atât elevi cât şi studenți ai Universității ,,Lucian Blaga" şi ai Academiei Forțelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu."

Cu sala plină, festivitatea de premiere  a fost deschisă de către rectorul Universității ,,Lucian Blaga", Ioan Bondrea, care a mulțumit cu această ocazie Primăriei Sibiu pentru susținerea universităților. ,,Este un an al consolidării ULBS, nu numai din punct de vedere cantitativ, dar şi calitativ. Uni­ver­sitatea noastră se găseşte în topul universităţilor româ­neşti şi,  de aceea, trebuie să onorăm această poziţie cu tot ceea ce înseamnă cadre di­dac­tice, studenţi şi personal auxiliar. Oferim aceste diplo­me şi daruri în semn de recunoştinţă pentru munca deosebită în anul ce a trecut", a spus acesta.

Elevii care au urcat pe scenă pentru a fi răsplătiți pentru munca depusă au fost de la şcoli şi licee din întreg județul.  Diplomele au fost înmânate împreună cu Ştefan Firu, inspector şcolar general al judeţului Sibiu, şi Ghiţă Bârsan, rectorul Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Băl­cescu". Acesta din urmă a profitat de ocazie pentru a încerca să-i convingă pe tinerii elevi să opteze pentru o carieră militară. "Hai să dai la Aca­demie" a fost îndemnul rectorului.

După premierea elevilor, a fost şi rândul studenților din cadrul ULBS precum şi a celor din cadrul Academiei Forțelor Terestre să urce pe scenă pentru a-şi primi premiile.

,,Consider că această Gală a Educației este un pas important atât în rândul elevilor cât şi a studenților spre o motivare cât mai puternică pe viitor, răsplătind meritele acestora. Eu unul m-am simțit foarte mândru când mi-am auzit numele dintr-o sală întreagă şi asta nu pentru că aş fi cineva, ci pentru că munca mea a fost răsplătită, lucru ce mă motivează să continui cu o activitate şi mai bună." ,a ținut să ne spună Ciprian Vasu, vicepreşedinte al Asociației Studențeşti LASPRI de la Facultatea de Științe Socio-Umane,  specializarea Științe Politice.

  După premiere, toți cei prezenți au fost invitați să ia parte la povestea spusă pe note de ,,Brio Sonores", trupa câştigătoare a celei de-a patra ediție a show-ului ,,Românii au talent."

 Mădălina Micu

 

Comentarii