• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Gaudeamus igitur

Gaudeamus igitur

Peste 2.500 de studenţi ai Universităţii “Lucian Blaga" şi ai Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu" au invadat centrul Sibiului defilând cu mândrie pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în sunet de fanfară. Îmbrăcați în robe şi cu eşarfe de culori diferite, în funcție de facultate sau departament, promoția 2013 a demonstrat că este o mândrie să fii student sibian. Au impresionat prin numărul mare de prezenți, prin entuziasm, dar şi prin originalitate,  studenţii de la Teatru au scandat pe tot centrul “Iubesc Teatrul! Teatrul este viaţa mea!".

Oficialitățile prezente la eveniment au punctat în discursurile rostite pe scenă importanța culturii şi a educației pentru comunitatea locală şi pentru viitorul nostru.

Rectorul Ioan Bondrea le-a transmis absolvenţilor că şi-ar dori ca, oriunde îi poartă paşii, şi ei să poarte numele Sibiului mai departe. “Vă doresc  să aveţi puterea, de-a lungul carierei dumneavoastră, să dovediţi ceea ce aţi acumulat în Universitate, să dovediţi că Sibiul acordă întotdeauna o importanţă deosebită culturii şi educaţiei, pentru că numai prin cultură şi educaţie putem să fim puternici", a spus rectorul ULBS.

Şi primarul Klaus Johannis le-a sugerat absolvenților că nu ar fi rău să rămână în Sibiu. “Sibiul este un exemplu pozitiv în ţară în ceea ce priveşte forţa de muncă. Pe lângă faptul că şomajul în municipiul Sibiu este scăzut, angajatorii au demonstrat că pot absorbi specialişti în toate domeniile, apreciind calitatea forţei de muncă produse de universităţile sibiene", a spus primarul oraşului.

Fiecare facultate şi-a trimis, apoi, reprezentanţii dintre absolvenţi, pe scenă, iar pe finalul evenimentului, a fost înmânată cheia Universităţii sibiene.

Momentul final a aparținut trupei Vama care a reuşit să strângă ropote de aplauze atât din partea studenților cât şi a profesorilor.

 

Ioana Bărbulescu

Poze atasate
Gaudeamus igitur
Gaudeamus igitur
Gaudeamus igitur
Gaudeamus igitur
Gaudeamus igitur
Gaudeamus igitur
Gaudeamus igitur
Gaudeamus igitur
Videoclip atasat
Comentarii