• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Icoanele se vor pictate - Maria Mirela Moldor absolventă a Facultătii de Inginerie

Icoanele se vor pictate - Maria Mirela Moldor absolventă a Facultătii de Inginerie

Artista sibiană Maria Mirela Moldor ne mărturiseşte astfel secretul succesului operelor sale. Tânăra de 34 de ani pictează de mai bine de 10 ani  icoane pe sticlă, lucru care pe ea o împlineşte. A început să se ocupe de acest gen de artă pe vremea când lucra la Clubul Elevilor (fosta Casa  Pionierilor), ca profesor instructor în calculatoare. Îşi aminteşte că atunci a pictat prima dată o icoană pe sticlă.

   Maria a absolvit Facultatea de Inginerie, secţia Calculatoare a Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu şi în prezent este în anul II la Şcoala Populară de Arte Sibiu. Este o persoană căreia îi place frumosul şi tot ce presupune el. Pe lângă pasiunea ei pentru pictură, Maria iubeşte fotografia. Are atestat în acest domeniu şi a avut două expoziţii de fotografie în Sibiu şi în Avrig.

Tânăra îşi aminteşte cu mare drag de copilăria sa, de mersul la biserică, de contactul direct cu tradiţia, toate acestea inspirând-o în cariera sa de artist plastic.

Iubeşte religia şi tradiţia, iubeşte ceea ce face şi chiar dacă la Şcoală Populară de Arte are ocazia de a experimenta şi alte tehnici de pictură, Maria nu ar renunţa la tehnica sa, care a făcut-o celebră în rândul sibienilor.

 Prima expoziţie de icoane pe sticlă a avut-o la Muzeul din Avrig, expoziţie care a fost vernisată în prezenţa IPS Laurenţiu Streza.

 Icoana, mărturiseşte Maria, "este o zonă personală, mult mai apropiată, este ceva din suflet…cred că icoanele mele vor să existe, să apară, să se lase întruchipate".

Andreea Elena Barbu

 

Comentarii