• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Îmbrăţişări şi zâmbete

Îmbrăţişări şi zâmbete

După o iarnă care şi-a prelungit şederea mai mult decât am fi vrut şi în cumpăna binecunoscutei şi deloc aşteptatei astenii de primăvară, un grup de tineri studenţi sibieni a luat problema în propriile mâini. Organizatorii Free Hugs au decis că e momentul ca oamenii din Sibiu să primească o supradoză de iubire şi voie bună – îmbrăţişări gratuite pentru toată lumea.

Grupul de studenţi şi elevi entuziaşti a pornit din Piaţa Mare cu scopul de a aduce zâmbetul pe chipul sibienilor cu o simplă îmbrăţişare. Andrei Popovici, unul dintre organizatori şi student în anul II la Management, a spus, cu un zâmbet larg şi cu emoţii că e prima dată când s-a ocupat de eveniment. "Este prima dată când îl organizez eu efectiv. Acum doi ani şi jumătate când am participat pentru prima dată, mi-a plăcut foarte mult şi am decis să continuăm tradiţia şi anul acesta", a mărturisit Andrei. "Ideea e să împărtăşim, să împărțim zâmbete, să îi facem pe sibieni să se simtă mai bine, să vadă că, deşi suntem studenţi şi poate că unii suntem văzuţi ca şi când am pierdut doar timpul, facem şi ceva efectiv pentru comunitate", a mai adăugat studentul, în timp ce împărţea îmbrăţişări.

Un alt membru al împărţitorilor de bucurie prin îmbrăţişări, Alexandru Cristian Moşteanu,  student la Facultatea de Ingineri, este un veteran al Free Hugs. "Sunt implicat din 2009, de când s-a organizat prima ediţie de Free Hugs în Sibiu. Atunci a fost organizată de doi prieteni, eu căzusem practic în eveniment, să zic aşa, trecusem pe centru şi am văzut ,,voi ce faceţi?’’ pai uite campanie şi aşa. A, şi eu vreau. De atunci am fost implicat în fiecare an, dar nu în organizare până anul acesta când am decis că e timpul să fac ceva mai mult", a spus tânărul. "Avem grupul nostru Free Hugs pe Facebook şi am zis noi ,,why not", hai să continuăm tradiţia, că totuşi ceilalţi colegi sunt plecaţi din Sibiu. În ziua de azi toată lumea e preocupată de problemele cotidiene bani, sănătate şi multe, multe altele. Ca şi scop un zâmbet şi o zi frumoasă pentru că aşa merită să începi ziua cu un zâmbet şi cu  bunăstare", a continuat Alex.  

Tinerii au pornit aventura în Piaţa Mare, au împărţit îmbrăţişări pe pietonala Nicolae Bălcescu, pe Calea Dumbrăvii şi au ajuns până în parcul Sub Arini. Într-un final, după câteva ore de îmbrăţişat intens şi răspândit voie bună, grupul a făcut drumul înapoi spre Piaţa Mare, fără să renunţe însă la gestul care, pe cât a fost de mic, pe atât de multă bucurie a adus în sufletele celor din jur.

 Cristina Bălău

Roxana Şteica

Poze atasate
Îmbrăţişări şi zâmbete
Îmbrăţişări şi zâmbete
Îmbrăţişări şi zâmbete
Comentarii