• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Inaugurarea Laboratorului Conti-Inginerie

Inaugurarea Laboratorului Conti-Inginerie

Trăim într-o eră a marilor invenții şi dezvoltări, de acceea pentru a reuşi şi pentru a avea o carieră de succes în domeniul ingineriei este absolut necesar ca viitorii specialişti să dispună de cele mai înalte şi performante tehnologii.

        Această şansă fost oferită studenților din cadrul Facultății  de Inginerie, care din această lună dispun de un nou laborator de electronică, renovat şi echipat cu dispozitive de calitate, menite să faciliteze înțelegerea domeniului dat, dar şi aprofundarea unor noi cunoştințe. Investiția în  valoare de circa 35.000 de euro a fost oferită de către Continental Automotive Systems Sibiu, subsidiară a corporaţiei Continental.

        În cadrul ceremoniei de inaugurare a noului laborator unde au fost prezenți reprezentanții Universității, reprezentanții companiei Continental şi studenți de la specializările Calculatoare, Tehnologia Informației şi Electronică Aplicată, s-au discutat subiecte precum programul Summer Internship, dezvoltat de Continental, oportunitățile de dezvoltare a carierei, pe care compania le oferă, precum şi aspecte legate de noului e-recruiting smart tool: IBM Kenexa.

        Directorul general al Continental Automotive Systems Sibiu,Oswald Kolb, şi-a exprimat dorința de a continua parteneriatul cu ULBS : "Încă de la început, Continental în Sibiu a dezvoltat un puternic paterneriat cu ULBS. Colaborarea a crescut pentru interesul comun al celor doi parteneri. Rezultatele pot fi văzute dacă ne uităm la numărul de ingineri din locația noastră veniți din cadrul ULBS, în procent de 60% în acest moment. Cu facilitățile high-tech ale laboratoarelor Continental din cadrul Universității şi cu programele studențeşti pregătite prin cursuri specializate, internship-uri şi proiecte de diplomă, oferim studenților variate posibilități de a-şi dezvolta abilitățile. De asemenea, o să continuăm să jucam un rol activ în cadrul Universității şi să vedem în ULBS un partener strategic pentru viitor".

        Plin de entuziasm şi mulțumit de noua colaborare de succes, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu a declarat : "Ne bucurăm să inaugurăm acest nou laborator chiar în perioada în care Continental aniversează zece ani în Sibiu, cu atât mai mult cu cât putem spune ca ei s-au născut în mijlocul Universității "Lucian Blaga" şi am crescut împreună. De-a lungul anilor am realizat multe proiecte comune, iar acest laborator va aduce un plus de valoare care se va reflecta în creşterea calității studenților şi absolvenților Facultății de Inginerie. Parteneriatul win-win dintre Universitatea "Lucian Blaga" şi Continental Automotive Systems Sibiu este un exemplu al bunei colaborări între o universitate şi o companie de renume, atât în zona didactică, cât şi în cea practică şi de cercetare."

        Până acum, Continental a contribuit substanțial la deschiderea a trei laboratoare destinate studenților, primele două fiind dedicate dezvoltării de software, iar al treilea- electronicii, urmând ca spre finele acestui an să se investească şi în laboratorul destinat mecanicii. Toate aceste investiții sunt absolut necesare studenților, oferindu-le noi oportunități pentru dezvoltarea lor profesională. În prezent compania germană are în jur de 1500 de ingineri angajați la Sibiu, dintre care peste 700 sunt foşti studenți ai ULBS.

Decuseară Corina

 

 

Poze atasate
Inaugurarea Laboratorului Conti-Inginerie
Inaugurarea Laboratorului Conti-Inginerie
Inaugurarea Laboratorului Conti-Inginerie
Comentarii