• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Început de an universitar

Festivitatea de deschidere a noului an universitar 2015-2016 s-a desfăşurat în Piața Mare, joi, 1 octombrie, şi a început cu parada studenților de la Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu".

 La ceremonie au fost prezenți ministrul Educației Naționale, Sorin Câmpeanu şi ministrul Apărării Naționale, Mircea Duşă, Mitopolitul Ardealului, IPS Laurențiu Streza, reprezentanți ai autorităților locale şi județene, cadre universitare, student şi părinți.

Studenţi ai Departamentului de Artă Teatrală, din cadrul ULBS,  au înveselit publicul strâns în Piața Mare prin prezentarea unui colaj îndrăzneţ de replici din piesele de teatru precum "Romeo şi Julieta", "Antisocial" sau "Zbang – A Musical Abba Fantasy".

Rectorul universității, prof. univ. dr. Ioan Bondrea le-a mulțumit studenților că au ales Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu: "Sibiul se animă! Dragi boboci, acum la început de drum, doresc să vă mulțumesc că ați avut încredere în ULBS şi în ceea ce ne propunem să fim zi de zi, un pol de excelență în educație şi cercetare. Le doresc tuturor studenților ULBS să aibă aceeaşi determinare, acelaşi spirit tineresc şi vom demonstra că aceste parteneriate cu comunitatea locală, cu companiile din Sibiu vor dura şi vor fi benefice pe ambele părți".

Reprezentantul studenților, Andreea Ștefan, studentă la specializarea Comunicare şi Relații Publice, Facultatea de Științe Socio-Umane, a încercat să motiveze şi, în acelaşi timp, să încurajeze studenții cu discursul ei: "Îndrăzneala ne-a adus aici, în pragul unui nou drum care nu va fi uşor, dar împletind ambiția, munca, hotărârea şi talentul, succesul va fi garantat. Este inevitabil să nu eşuăm pe acest drum măcar odată, însă eşecul nu trebuie să ne descurajeze şi să ne scadă stima de sine. El trebuie să ne întărească experiența de viață."

Finalul ceremoniei a fost marcat de intonarea imnului studențesc ,,Gaudeamus, Igitur!" şi pe ritmurile fanfarei Academiei Forțelor Terestre Sibiu.

Începutul anului universitar a fost marcat de mai multe evenimente, care s-au derulat pe parcursul a trei zile. Luni, 28 septembrie, a avut loc deschiderea anului universitar pe facultăți; marți, 29 septembrie, în cadrul fiecărui departament studenților le-a fost adresată urarea de bun venit în noul an universitar şi pe 1 octombrie, aceştia au participat la deschiderea anului universitar 2015-2016, pe universitate. 

La Facultatea de Științe Socio-Umane, bobocii şi, implicit, studenții de la toate specializările Facultății de Științe Socio-Umane au ascultat, vizibil emoționați, intonarea imnul studențesc, ,,Gaudeamus Igitur" la deschiderea specială organizată pentru fiecare facultate, desfăşurată în acest an, în Aula ,,Avram Iancu" din cadrul Facultății de Litere şi Arte. Bobocii  au cunoscut cadrele universitare precum şi îndrumătorii de an, care le vor călăuzi paşi şi  vor contribui la soluționarea problemelor.

Prof. univ. dr. Dumitru Batâr, decanul Facultății de Științe Socio-Umane,  i-a întâmpinat cu multă căldură pe boboci, pe care a ținut să-i felicite pentru decizia de a studia în cadrul ULBS, iar celorlalți studenți le-a urat un an universitar plin de bucurii şi satisfacții atât pe plan personal cât şi profesional.                             

Cu acest prilej, prof. univ. dr. Ioana Crețu, prodecan al FȘSU, le-a vorbit studenților despre posibilitatea de a studia  într-o altă țară prin intermediul unei burse ERASMUS şi a prezentat câțiva studenți străini care studiază la această facultate.

Iuliana Rof

Laura  Matei

 

Comentarii