• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Institutul Confucius – o poartă spre cultura chineză

Institutul Confucius – o poartă spre cultura chineză

Institutul Confucius este una din cele mai importante organizații studențeşti ale momentului. În prezent există 14 studenți înscrişi la licență. Directorul, Song Shao Feng, este de părere că  numărul acesta este unul impresionant, dat fiind faptul că limba chineză este una foarte dificil de asimilat şi nu oricine are răbdarea şi talentul necesar să ajungă într-atât de învățat, încât să o cunoască în întregime.

Confucius a fost primul institut de acest gen din România, înființat în 18 noiembrie 2007. Fiind prima organizație de acest gen, şi-a dedicat activitatea în sprijinul înlesnirii legăturii dintre cultura chineză şi cea română, prin intermediul studenților. Legătura China-România, din acest unghi de abordare, a fost posibilă datorită conexiunii create între Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu şi Beijing Language and culture University (BLCU) din Beijing.

Activitatea institutului are rolul principal de a înlesni legătura dintre cele două țări. Astfel, elevii învață limba şi cultura Chinei, pentru ca mai apoi să se poată integra cât mai uşor în țară. Acest proces este valabil şi în sens invers, deoarece Confucius se concentrează  pe schimbul de experiențe, chinezii având posibilitatea să viziteze țara noastră şi să învețe ce înseamnă să fii român.            

Toate aceste planuri şi multe altele sunt sponsorizate de Office of Chinese Language Council International (HANBAN).

Elevii au mai multe posibilități atunci când vine vorba de ofertele institutului. Cursurile de limba Chineză pot fi urmate atât de elevi de şcoală generală, liceu sau facultate, cât şi de către adulți. "Vârsta nu este un criteriu după care alegem elevii - oricine poate să aplice. Importante sunt notele şi determinarea lor, dacă vor să facă parte din schimbul cultural", a declarat Song Shao Feng, actualul director al Insitutului Confucius.

Cultura, istoria, politica şi economia sunt câteva dintre subiectele principale pe care se axează profesorii în cadrul orelor. Acestea sunt prezentate şi în format video, elevii având ocazia să urmărească filme şi programe TV în limba chineză. Participanții au acces la toate materialele necesare pentru a se putea documenta. Seminariile şi workshopurile sunt nelipsite în cadrul institutului,acestea fiind un pas important în formarea studenților.

Schimburile de experiență au un succes foarte mare. "Elevii sunt foarte receptivi când vine vorba de a trăi pe deplin experiența chinezo-română, în funcție de originea lor", a ținut să adauge directorul.

Andrei Ciocan

 

Poze atasate
Institutul Confucius – o poartă spre cultura chineză
Comentarii