• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Inteligenta emotională, dezbătută la TEDxSibiuSalon

Inteligenta emotională, dezbătută la TEDxSibiuSalon

Prima ediție TEDxSibiuSalon s-a desfăşurat luni, 2 martie, la Librăria Habitus, fiind parte dintr-o serie de trei astfel de întâlniri organizate independent.

Conferința-film-dezbatere a tratat pe larg inteligența emoțională, temă care a fost aleasă de cei care urmăresc pagina oficială de Facebook. În debutul evenimentului, publicului i-a fost introdus conceptul EQ, ce presupune aptitudinea de a identifica, evalua şi controla propriile emoții. Mai departe, subiectul a fost redat printr-o serie de discursuri TEDTalks subtitrate în limba română şi atent selectate de pe platforma TED.com. Proiecțiile au urmărit atât chestiuni legate de motivele pentru care este rău să ne considerăm urâți, cât şi nevoia de a avea un campion, motivația şi succesul. Fiecare set de înregistrări a fost completat de un moment de dezbateri ghidate de Aura Serea, organizatoarea evenimentului de la Sibiu, având "scopul de a facilita discuții cu sens, cu profunzime, care să ne inspire".

Succesul primei ediții a putut fi cuantificat încă din momentul deschiderii înscrierilor fiindcă, în mai puțin de 3 ore, toate locurile disponibile au fost ocupate. Cererea mare a constituit pentru organizatori un imbold de a continua cu încă două ediții, planificate pentru primăvara acestui an în lunile aprilie şi mai.

Următorul eveniment se desfăşoară în data de 6 aprilie. Acesta va avea ca temă "carieră şi dezvoltare profesională" şi păstrează aceeaşi locație – Librăria Habitus. Înscrierile s-au încheiat şi de această dată la scurt timp de la deschidere, însă cei dornici să asiste la un eveniment TEDxSibiuSalon mai au ocazia să-şi asigure un loc la ediția din luna mai.

 Paul Opricean

 

 

Poze atasate
Inteligenta emotională, dezbătută la TEDxSibiuSalon
Comentarii