• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Între Agora şi Babel

Între Agora şi Babel

Profesor şi mentor pentru tânăra generaţie, conf. univ. dr. Lucian Grozea, a lansat la librăria Habitus cartea intitulată "Între Agora şi Babel". Volumul reprezintă o colecție de "aporii culturale" întâlnite de către autor de-a lungul timpului, care conține studii atent culese şi redactate despre Dimitrie Cantemir, Dumitru Stăniloae, Aristotel şi Lucian Blaga.

Timp de două ore au stat alături de publicistul Lucian Grozea, prof. univ. dr. Ion Dur, Adrian Popescu şi  prof. univ. dr. Mirel Hăbean, invitați de onoare. I-au fost alături, la lansare cărții, colegii din cadrul Departamentului de Jurnalism şi Relații Publice, studenţii şi prietenii.

"Cartea arată care sunt obsesiile intelectuale ale lui Lucian Grozea" subliniază prof. univ. dr. Ion Dur, fiind şi primul invitat care a expus o analiză a cărții. Acesta a analizat cartea din punct de vedere filosofic, realizând astfel o prezentare amplă a acesteia. "Cărțile acestea, precum cea a lui Lucian Grozea, nu apar în fiecare săptămână. Lucian Grozea rămâne un intelectual modest, onest, care lasă pe alții să-i cântărească cărțile, contribuțiile – de la traduceri şi până la eseurile pe care le pune pe piață", a mai declarat Ion Dur.

O altă analiză a lucrării fost făcută de Mirel Hăbean, cel care a avut şi sarcina de a fi moderator al evenimentului. Acesta a vorbit despre părți semnificative ale cărții, făcând şi o comparație atent expusă şi expresivă. "Structura cărții lui Lucian Grozea mă duce cu gândul la o posibilă asemănare cu un evantai chinezesc, în care fâşiile de bambus, care îl alcătuiesc pot fi asemănate cu tot atâtea aspecte ale culturii pe care studiul de față le abordează, le interpretează, le însumează", a menţionat invitatul.

Cel de-al treilea invitat de onoare, Adrian Popescu, s-a ferit de la a mai citi din notițele critice pe care le-a pregătit şi a preferat să discute despre cum a luat viață acest volum. "Lucian ne propune un periplu de la Alfa la Omega, descrie Dumnezei şi pe Dumnezeu şi, într-adevăr, teologul din tine este extra­ordinar. E profund, mişcător", a mărturisit Adrian Popescu, cel care a scris şi prefața cărții.

Autorul a mărturisit, în urma unei întrebări venite din partea lect. univ. dr. Răzvan Enache, despre opera sa, că a fost dedicată părinţilor săi şi nu numai. "Cartea este o ofrandă adusă părințiilor mei şi, de asemenea, un dar pentru copiii mei, Ioana şi Călin", a declarat Lucian Grozea, vizibil emoţionat şi mândru. Acesta a mai mărturisit faptul că fiecare capitol din carte are la bază discuții pe care le-a purtat domnia sa cu colegii săi.

Ane-Mari Hann

Poze atasate
Între Agora şi Babel
Între Agora şi Babel
Între Agora şi Babel
Între Agora şi Babel
Comentarii