• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Intre deziderat şi realizare

Intre deziderat şi realizare

Rectorul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu a prezentat retrospectiva asupra a ceea ce a reuşit să realizeze în anul ce a trecut şi principalele proiecte care vor fi derulate în 2014.

Prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea a făcut un briefing a principalelor evenimente care au avut loc în anul 2013 în cadrul universității. În primul rând a fost punctată evaluarea universității de către European University Association (E.U.A) în urma căreia Universitatea a fost apreciată. De asemenea s-au acordat trei titluri de "Doctor Honoris Causa" şi s-au derulat o serie de proiecte sub egida SMART, manifestări culturale şi ştiințifice în parteneriat cu Primăria Sibiu. Între acestea: Săptămâna Altfel la ULBS, Săptămâna Gaudeamus, Săptămâna Studențească - simpozioane cu participare internațională, Conferința Latinității, Zilele Orizont 2020, Târg de produse alimentare la Facultatea de ȘAIAPM, Student Smart Cup şi inaugurarea laboratoarelor pentru specializarea Farmacie a Facultăţii de Medicină.

Astfel, 2013 s-a încheiat cu bine, iar conducerea ULBS priveşte cu optimism şi încredere noul an, an deosebit de important şi pentru faptul ca în 2014 Universitatea va celebra 45 de ani de continuitate în învăţământul superior din Sibiu. Deşi istoria învăţământului sibian datează încă de la sfârşitul sec. XVIII, învăţământul superior a început să capete continuitate odată cu înfiinţarea Facultăţii de Istorie ca secţie a Universităţii din Cluj – Napoca, în 1969. După doi ani, această instituție a devenit Facultatea de Filologie şi Istorie, alăturându-i-se şi Facultatea de Administraţie Publică. În cele din urmă, cerinţele pieţei şi dezvoltarea spiritului academic au dus, în 1990 la naşterea Universităţii din Sibiu, care începând cu 12 mai 1995 poartă numele Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.

"Sărbătorirea Universității va avea loc în perioada 12 – 18 mai 2014. A fost elaborat un calendar amplu în care sunt incluse diverse programe şi activităţi de cercetare şi de reuniune academică precum: Conferinţa Internaţională Studenţească, Sesiunea de comunicări a cercurilor ştiinţifice studenţeşti (cea de-a V-a ediție), Conferinţa Internaţională "Ştiinţe, Procese şi Tehnologii Agro – Alimentare" – Zilele academice ULBS, Colocviu Naţional de Teologie Dogmatică şi Discursul cultural european – ciclu de conferinţe ştiinţifice. E o sărbătoare importantă pentru comunitatea sibiană, deoarece ULBS reprezintă un pilon important de dezvoltare a oraşului şi a judeţului Sibiu" a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea.

De asemenea, în luna martie 2014 este programată vizita comisiei de evaluare a Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS). Aceasta va realiza o evaluare instituțională a Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, precum şi o evaluare a 16 dintre programele de studii de licență şi de master.

Raluca Sopa

Andrei Ciocan

 

Comentarii