• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Învătământul la distantă si învătământul cu frecventă redusă - o alternativă în educatie

Învătământul la distantă si învătământul cu frecventă redusă - o alternativă în educatie

Pentru persoanele care vor sa îşi continue studiile în mediul academic universitar, dar care au un job full-time, Universitatea "Lucian Blaga" le oferă  posibilitatea de a se înrola în cadrul învățământului la distanță sau cu frecvență redusă.

Programa după care se studiază în această formă de învățământ nu este deloc diferită de cea urmată de studenții la zi. Formele de examinare sunt similare iar calificarea profesională dobândită de absolvenții formei de învățământ de I.D/I.F.R (Învățământ cu Frecvență Redusă) aceeaşi.  În plus, se oferă burse de studiu, iar plata taxei de şcolarizare se poate face eşalonat.

Studenţii înscrişi în programele de studiu I.D. beneficiază, prin intermediul universităţii, de o structură funcţională ce asigură toate activităţile necesare bunei desfăşurări a procesului de învăţământ.

Studiul individual în locul cursurilor "tradiționale" face-to-face

 Învățământul la distanță implică utilizarea unei game largi de resurse şi tehnologii de învățământ: materiale de studiu tipărite sau inserate pe CD/DVD sau alte memorii externe. De asemenea, studenții învață în ritmul propriu, în locul şi timpul pe care ei îl aleg. Locul de învățare este liber ales (la muncă sau acasă). Totodată, ei au acces la bibliotecă, beneficiind şi de întâlniri cu profesorii (de regulă o dată pe lună, în zilele de sâmbătă şi  duminică).

Cele mai importante caracteristici ale învățământului la distanță care trebuie  punctate sunt flexibilitatea şi învățarea independentă/ auto-învățarea.

O altă alternativă pusă la dispoziție studenților liberi în weekend este învățământul cu frecvență redusă. Acesta se caracterizează prin activități săptămânale dedicate mai ales pregătirii aplicative şi de sinteză prevăzute în mod obligatoriu în planurile de învățământ, care necesită totodată întâlnirea nemijlocită în spațiul universitar a cursanților cu cadrele didactice.

 

Facultăți cu programe de studiu de I.D şi I.F.R

Universitatea oferă programe de studiu de I.D. doar la studiile de licență, iar programe de studiu de I.F.R la studiile de licență, dar mai ales la cele de master. De asemenea, durata studiilor la forma I.D.F.R este aceeaşi cu durata studiilor cu frecvență.

Ceea ce trebuie subliniat este faptul că în taxa de şcolarizare (care diferă de la facultate la facultate) se includ: costul desfăşurării procesului de pregătire, costul serviciilor educaționale, costuri pentru asigurarea întâlnirilor periodice față în față cu profesorii, dar şi a verificărilor pe parcursul semestrului.

Studii de licență pentru I.D oferă doar următoarele facultăți: Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Științe Socio-Umane, Facultatea de Științe Agricole, Facultatea de Industrie Alimentară şi Protecția Mediului, Facultatea de Drept şi cea de Inginerie.

 Pentru forma de învățământ cu F.R. (frecvență redusă), la nivel de licență, doar Facultatea de Inginerie oferă posibilitatea de a urma specializarea Mine, petrol şi gaze.

Studii de master pentru I.F.R oferă Faculatatea de Științe Economice şi cea de Drept. Pentru detalii accesați platforma online a Departamentului de I.D.I.F.R http://www.ulbsibiu.ro/ro/facultati/did/structura.php.

În ce domenii nu te poți specializa la distanță?

Facultatea de Științe sau cea de Medicină nu organizează şi învăţământ la distanţă, deoarece activităţile practice nu pot fi realizate fără prezenţa studenţilor.

Raluca - Andreea Sopa

 

 

Poze atasate
Învătământul la distantă si învătământul cu frecventă redusă - o alternativă în educatie
Învătământul la distantă si învătământul cu frecventă redusă - o alternativă în educatie
Învătământul la distantă si învătământul cu frecventă redusă - o alternativă în educatie
Comentarii