• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Învătământul la distantă şi Învătământul cu frecventă redusă

Învătământul la distantă şi Învătământul cu frecventă redusă

Flexibilitate, comunicare bidirecțională profesor – student, cunoştințe reciproc împărtăşite

Inițierea, dezvoltarea, implementarea şi managementul programelor de studiu ID şi IFR în Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu se desfăşoară prin Departamentul pentru Învățământ la distanță şi Învățământ cu frecvență redusă

 

 "Într-o societate bazată pe cunoaştere, într-o lume în care schimbarea a devenit constanta vieții noastre profesionale şi pieței muncii, învățământul la distanță şi învățământul cu frecvență redusă vine cu o soluție viabilă: aceea de a îmbina studiul şi munca. Am putea spune ca diferența dintre învățământul tradițional şi cel la distanță este doar modul de livrare al cursurilor."  prof. univ. dr. Gligor Ciortea.

Învățământul la distanță (ID) şi învățământul cu frecvență redusă (IFR) sunt forme alternative de învățământ prin care se asigură formarea inițială, perfecționarea sau o reconversie profesională a tuturor celor interesați să descopere noi domenii şi să ia contact cu cunoştințe folosind o metodă diferită, noi stiluri şi tehnici de predare/învățare.

Marele avantaj al învățământului la distanță îl constituie faptul că ID-ul reprezintă acea formă de organizare a proceselor didactice care dă posibilitatea studenților de a alege locul şi timpul în care doresc să învețe.

Învățământul cu frecvență redusă  (IFR) este cel care dă ocazia studenților, care aleg această formă de învățământ, să ia parte la activități de predare, învățare, evaluare, dedicate pregătirii aplicative, programate în mod compact sau periodic, care presupun atât întâlnirea nemijlocită, în spațiul universitar, a studenților cu cadrele didactice, cât şi utilizarea unor mijloace de predare specifice ID.

Personalul didactic este cel care pune la dispoziția studenților atât logistica necesară cât şi noile tehnologii disponibile. Se poate remarca efortul depus de cei implicați în susținerea şi dezvoltarea capitalului uman, tutori, cadre didactice, personal administrativ şi, cel mai important, studentul, pentru care întreg efortul depus este doar o parte din procesul parcurs în drumul spre calitate.

UpDate

 

 

 

Poze atasate
Învătământul la distantă şi Învătământul cu frecventă redusă
Învătământul la distantă şi Învătământul cu frecventă redusă
Comentarii