• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Învătati să fiti eroi !

Învătati să fiti eroi !

Un atelier apreciat de către elevii Şcolii de vară a fost cel intitulat ,,Prim ajutor SMURD". În cadrul acestui program, voluntarii de la SMURD au făcut o prezentare teoretică, prin care i-au informat pe elevi cum să acţioneze în cazul în care sunt supuşi momentelor de tensiune. Totodată, cei de la SMURD i-au învăţat pe tineri cum să aplice tehnici de prim ajutor, ceea ce este foarte important, deoarece partea teoretică se îmbină întotdeauna cu cea practică. Elevii au fost foarte încântaţi să afle lucruri noi, dar mai ales cum să se comporte cu o persoană care are nevoie de ajutor.

Aceştia au interpretat roluri diferite, cum ar fi cel de victimă şi salvator, au pus in practică anumite exerciţii, cum ar fi manevra Heimlich, resuscitarea cardio-pulmonară, atât la adulţi, cât şi la cei mici.

S-au  creat  momente  care  i-au   făcut pe elevi să se distreze. "A fost un workshop care mi-a atras  foarte  mult  atenţia,  deoarece a fost prima mea experienţă de acest gen, iar atitudinea eroilor m-a impresionat", a declarat Monika Kedves, eleva Şcolii de vară. Cu toţii au fost mulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat la Facultatea "Victor Papilian".

 Simona Enache

Colegiul National "Octavian Goga" Sibiu

 

Poze atasate
Învătati să fiti eroi !
Învătati să fiti eroi !
Învătati să fiti eroi !
Comentarii