• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Invitatie pentru studenti la un stil de viată sănătos

Invitatie pentru studenti la un stil de viată sănătos

Din data de 7 octombrie 2014, stilul de viaţă raw vegan a devenit mai accesibil pentru toţi sibienii, acest lucru fiind posibil cu ajutorul Mirelei Niţu, deţinătoarea unui restaurant dedicat strict acestui tip de alimentaţie.

Restaurantul este unul primitor, care te face să te simţi ca acasă, datorită spaţiului restrâns şi cald şi a personalului care este gata să vă introducă în aceast mediu al mâncării raw vegan cu multă nerăbdare.

Numele restaurantului reprezintă ideea exactă a ceea ce a dorit Mirela Niţu să reflecte: copacul vieţii este un simbol prezent în toate religiile lumii. Este cel care face legătura între pământ şi cer, echilibrul între cer şi pământ. Sigla e geometrie sacră şi înseamnă acelaşi lucru: echilibru. Exact cum ne-a mărturisit şi Mirela, în alimentaţie  contează foarte mult echilibrul. Asta şi-a dorit să şi obţină cu acest restaurant – un loc care să facă legatura între alimentaţie, dezvoltare personală, socializare, pentru că aici poţi să vii, să stai să citeşti, să faci schimb de idei, să ţii sau să participi la un seminar. Să pleci altfel decât ai venit, cu alte cuvinte.

Meniul este unul diversificat, delicios şi sănătos, astfel că cea mai grea parte o să fie decizia a ceea ce îţi doreşti să comanzi. Absolut totul este pregătit astfel încât alimentele să îşi păstreze toate beneficiile intacte.

Deserturile sunt tot timpul la mare căutare, Mirela Niţu recomandă să începi cu unul. Da, la restaurantele raw-vegane începi cu ce e mai bun. "Desertul de obicei se mănâncă înaintea mesei principale pentru că este destul de consistent şi săţios, mai ales în varianta asta raw-vegană, cu nuci şi seminţe, şi îţi potoleşte pofta de lup. O sa mananci mai putin, dar mai "echillibrat", ne-a explicat ea.

În afară de sentimentul diferit pe care ţi-l oferă acest restaurant faţă de celelalte, el împreuna cu personalul speră la o "trezire la realitate", mai ales în rândul tinerilor care îşi pot îndrepta privirea spre un stil de viaţă mai sănătos, sau un stil de viaţă "normal", cum îl numeşte Mirela Niţu.

 

 

Andreea-Elena Barbu

Andreea-Mihaela Runceanu

Poze atasate
Invitatie pentru studenti la un stil de viată sănătos
Invitatie pentru studenti la un stil de viată sănătos
Comentarii