• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Jobul la un click distantă

Jobul la un click distantă

Responsabilitate pentru viitorul tinerilor absolvenți de studii superioare

Unicul portal al locurilor de muncă dedicat exclusiv absolvenților de studii superioare devine accesibil studenților ULBS odată cu lansarea oficială a programului  Ministerului Educației Naționale  www.joburi-absolvenți.edu.ro. În cadrul acestui program se intenționează,  pe de-o parte corelarea programelor de învățământ cu piața muncii, iar pe de altă parte  gradul de angajabilitate a absolvenților unei instituții de învățământ superior.

Portalul a fost lansat în cadrul conferinței cu denumirea "Responsabilitate pentru viitorul tinerilor absolvenți de studii superioare". Întâlnirea a avut loc în data la 21 noiembrie la Facultatea de Litere şi Arte, în Aula "Avram Iancu".

Portalul pus la dispoziția studenților este gratuit şi uşor de accesat. Acest serviciu face parte dintr-un program mult mai amplu şi anume “Managementul Corelării Sistemului de Învățământ cu Piața Muncii". Site-ul este singurul din țară care oferă o asemenea şansă atât studenților, cât şi celor care doresc să îi recruteze.

Alături de studenții Universității "Lucian Blaga" din Sibiu au luat parte la program şi reprezentanți ai universităților din Târgu Mureş şi Braşov.

Datorită faptului că Universitatea noastră este prima din țară care se ocupă de un asemenea program, Ministerul aşteaptă rezultate favorabile şi un număr cât mai mare de studenți înscrişi pe portal. "Pe viitor sperăm să nu ne oprim, important este să găsim soluții în primul rând pentru studenții cu rezultate deosebite, astfel ca aceştia să fie capabili să îşi găsească un loc de muncă în domeniul calificării", a menționat Mioara Boncuț.

Partenerii programului sunt Centrul Național de Pregătire în Statistică, Institutul Național de Cercetare Științifică în Domeniul Muncii şi Protecției Sociale şi OSB Consulting GmbH din Austria.

 

Andrei Ciocan

 

Poze atasate
Jobul la un click distantă
Jobul la un click distantă
Comentarii