• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Jurnalistii viitorului - Cele patru centre de jurnalism din România s-au întâlnit la Sibiu

Jurnalistii viitorului - Cele patru centre de jurnalism din România s-au întâlnit la Sibiu

Pulsul învăţământului jurnalistic românesc s-a luat joi, 16 mai, la sediul fostei Facultăţi de Jurnalistică din Sibiu, în cadrul unei vizite de studiu studiu incluse pe agenda proiectului "J.O.B.S. – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății" iniţiat de Departamentul de Jurnalism al Universității Hyperion din municipiul Bucureşti.

Scopul întâlnirii a fost discutarea programele de studiu oferite de specializările de jurnalism din ţară şi identificarea unor modele reale şi eficiente de armonizare a teoriei cu practica în cadrul acestora. După cum a subliniat  prof. univ. dr. Ion Dur, care a deschis această întâlnire,  "softul acestui proiect" oferă o şansă tuturor studențiilor jurnalişti să capete experiență şi să atingă zona de profesionalism prin colaborarea cu Hyper Flash,  având posibilitatea de a scrie în mai multe domenii. (pentru mai multe informații: http://www.hyperflash.ro/onlinenews/).

Totodată, participanţii au analizat şi situația jurnalismului românesc actual, care nu este unul de criză, ci, mai degrabă, de confuzie ce poate fi datorată, pe de-o parte,  mediului preuniversitar total nepregătit, dar, pe de altă parte, şi managerilor instituţiilor media, care permit tinerilor jurnalişti să se axeze pe prea domenii, nu doar pe unul singur.

 

Jurnalismul, ocupație în beneficiul societății

 

În cadrul schimbului de experiență, reprezentanţii Colectivului de Jurnalism, Relaţii Publice, Sociologie şi Psihologie i-au primit pe reprezentanții specializărilor de Jurnalism de la Universitatea Hyperion, de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universității de Vest din Timişoara şi de la Facultatea de Științe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universității "Babeş Bolyai" Cluj Napoca.

Din partea Departamentul de Jurnalism, Relații Publice, Psihologie şi Sociologie din cadrul Facultății de Științe Socio – Umane au participat: prof. univ. dr. Ion Dur,  lect. univ. dr. Minodora Sălcudean (organizatorii întâlnirii), conf. univ. dr. Lucian Grozea, lect. univ. dr. Ioana Bărbulescu, lect. univ. dr. Adina Pintea şi asist. univ. dr. Gabriel Hasmaţuchi.

În urmatoarea zi a avut loc, tot la sediul fostei Facultăți de Jurnalistică, evenimentul "Zilele Carierei – angajator şi angajat față în față", derulat tot în cadrul proiectului "J.O.B.S. – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății".

 

Moment de răscruce în învâțământul jurnalistic

 

Cu această ocazie, studenții jurnalişti sibieni au avut ocazia şi bucura să cunoască reprezentanți de elită din mass-media locale, împreună cu care au dezbătut teme cu privire la ceea ce i se cere unui proaspăt absolvent de facultate care doreşte să se lanseze în acest domeniu.

Dialogul s-a purtat cu: Mircea Biţu, director-general al cotidianului "Tribuna", Cosmin Călinescu, jurnalist în cadrul echipei Digi24 Sibiu, Odeta Veşteman, redactor-şef al publicaţiei "Sibiu 100%", Alin Bratu, redactor-şef "Turnul Sfatului" şi Doris Lupu, reporter la Radio Vocea Evangheliei.

De la întâlnire nu au lipsit nici reprezentanții proiectului "J.O.B.S. – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății": prof. univ. dr. Ion Marin, decanul Facultătii de Drept, Jurnalism, Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Hyperion Bucureşti, asist. univ .dr. George Lucian Onofrei, din cadrul aceleiaşi instituţii, dar şi lect. univ. dr. Minodora Sălcudean, conf. univ. dr. Lucian Grozea,  din partea Facultăţii de Științe Socio-Umane, Departamentul de Jurnalism, Relații Publice, Sociologie şi Psihologie, Universitatea "Lucian Blaga" .

 

Raluca - Andreea Sopa

 

Poze atasate
Jurnalistii viitorului - Cele patru centre de jurnalism din România s-au întâlnit la Sibiu
Comentarii