• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

La ULBS meditatii gratuite liceenilor

La ULBS meditatii gratuite liceenilor

Elevii sibieni din clasele a XI-a şi a XII-a, care doresc o pregătire suplimentară la matematică pentru examenele de Bacalaureat şi admitere la facultate pot învăța gratuit de la profesorii ULBS.

Pregătirea viitorilor studenţi are loc la sediul Facultății de Inginerie, strada Emil Cioran, nr. 4, în Aula IE 101, în intervalul 22 octombrie 2016 – 27 mai 2017. Consultațiile vor avea loc  sâmbăta, între orele 9 şi12.

"Meditațiile sunt organizate în special pentru studenții claselor a XI-a şi a XII-a, dar la primele cinci-şase şedințe pot participa şi elevii claselor a IX-a şi a X-a, fiind o sinteză făcută la un nivel accesibil. Pot participa elevi de la toate liceele din județul Sibiu. Numărul maxim de elevi care pot participa este de 72, dar dacă vor fi mai mulți doritori vom organiza întâlnirile în ambele amfiteatre, sau le vom ține în "Aula Magna",  ne-a explicat conf. dr. ing. Lizeta Popescu.

Proiectul profesorilor Facultății de Inginerie, aflat la al patrulea an consecutiv, îşi propune să sprijine  liceenii care doresc să îşi consolideze cunoştințele înaintea examenelor de bacalaureat şi, mai apoi, de admitere la facultate.

"Există un calendar al pregătirilor şi fiecare elev poate să vină la cursul care îl interesează. Sunt 20 de prelegeri care au o tematică foarte riguros explicată", a adăugat conf. dr. ing. Lizeta Popescu.

Elevii sibieni sunt aşteptați în număr cât mai mare la consultațiile gratuite pentru  Matematică.

"Îmi place modul de predare al domnilor profesori. Știu să ne explice pe înțelesul nostru şi au răbdare cu noi. Putem adresa întrebări referitoare la orice nedumerire pe care o avem. Abia aştept să vin şi săptămâna viitoare", ne-a spus Ionuț, elev al Liceului Teoretic "Onisifor Ghibu".

Laura Denisia Matei

 

 

 

Poze atasate
La ULBS meditatii gratuite liceenilor
Comentarii