• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Laboratorul Antreprenorial Universitar

Laboratorul Antreprenorial Universitar

Luni, 20 octombrie, în Aula Avram Iancu a Facultății de Litere şi Arte a avut loc conferința de lansare a Laboratorului Antreprenorial Universitar din cadrul proiectului POSDRU.

Acesta este co-finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 şi se va derula pe o perioadă de 18 luni, începând cu data de 15.05.2014 şi până la data de 15.11.2015, cu un buget total de 2.140.470 lei.

 Proiectul UniversPractic cu motto-ul: "Ținteşte succesul!" îşi propune să realizeze un sistem formativ de educaţie complementară, capabil să faciliteze mobilitatea tinerilor între sistemul de învăţământ şi piaţa muncii.

Prin obiectivele asumate, este susţinută formarea competenţelor de analiză, proiectare, organizare şi evaluare pentru activităţile profesionale realizate prin: servicii de orientare şi consiliere profesională, participarea în forumuri participativ-interactive de dezbateri, simulări decizionale şi de analiză strategică, conceperea  planurilor de afaceri.

În cadrul proiectului se va implementa un laborator de analiză competitivă şi strategică de tip War Room (unic în România la nivel universitar) cu infrastructură capabilă să susţină dezvoltarea de rapoarte strategice pentru consilierea factorilor de decizie în organizaţiile private şi publice.

Se urmăreşte ca acest proiect să devină o platformă mai amplă pentru formarea deprinderilor şi atitudinilor antreprenoriale.

 

Mădălina Măgureanu

Poze atasate
Laboratorul Antreprenorial Universitar
Laboratorul Antreprenorial Universitar
Laboratorul Antreprenorial Universitar
Comentarii