• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Lectii de viată pe întelesul tinerilor avocati

Lectii de viată pe întelesul tinerilor avocati

Cea de-a patra ediţie a conferinţei "Dreptul Muncii" a avut loc în 10 octombrie, în prezenţa studenţilor la Facultatea de Drept, din cadrul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu. La conferinţă au luat cuvântul personalităţi remarcante la nivel naţional din domeniul avocaturii.

Conferinţa a fost prilejuită de reuniunea anuală a specialiştilor în dreptul muncii şi a fost organizată în colaborare cu Baroul Sibiu. Tema sesiunilor de discuţii a fost "Propuneri de lege ferenda privind perfecţionarea legislaţiei muncii din România".

Moderatorul conferinţei a fost de această dată lector univ. dr. Monica Gheorghe. La eveniment a fost prezent şi rectorul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu,  prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, care a deschis prelegerile cu o serie de cuvinte de încurajare adresate organizatorilor şi studenţilor prezenţi.  

Printre subiectele abordate în cadrul prelegerilor s-au numărat teme de interes naţional care îi privesc cu precădere pe tinerii studenţi la avocatură. Dintre acestea amintim "Aspecte privind precaritatea contractului de muncă pe durată determinată", "Integrarea socială prin muncă a grupurilor vulnerabile. Aspecte de drept intern şi drept comparat" şi "Nulitatea deciziei de concediere".

Evenimentul s-a desfăşurat în 10 octombrie 2014 în Aula Magna a Facultății de Drept, iar accesul a fost liber.

Cristina Bălău

 

Poze atasate
Lectii de viată pe întelesul tinerilor avocati
Lectii de viată pe întelesul tinerilor avocati
Lectii de viată pe întelesul tinerilor avocati
Comentarii