• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Liceeni cu firme prospere în Joc de întreprindere

Liceeni cu firme prospere în Joc de întreprindere

 26 de elevi au învățat de la doi dintre cei mai buni economişti din Sibiu cum să îşi deschidă o afacere prosperă. Acest lucru a fost posibil datorită Școlii de Vară "Alege-ți cariera SMART". Împreună cu studenții voluntari de la facultățile din cadrul Universității Lucian Blaga, elevii au participat la workshop-ul Joc de întreprindere.

Evenimentul a avut loc la Facultatea de Științe Economice. Timp de 3 ore, Mihai Țichindelean şi Alin Opreana i-au ghidat pe elevii motivați de dorința de a reuşi să conducă o firmă, învățându-i să ia singuri decizii pe această temă. Pentru început coordonatorii au prezentat regulile jocului, şi au explicat termenii şi algoritmii folosiți. Elevii, împărțiți în cinci echipe, au jucat câte patru situații diferite. Echipele au pornit de la aceeaşi situație, însă deciziile fiecărui angajat au afectat dezvoltarea firmei.

Grupele s-au descurcat admirabil, ceea ce a fost punctat la final de cei doi coordonatori. Acest workshop a fost mult aşteptat de viitorii economişti, dar a stârnit noi pasiuni şi printre ceilalți participanți. “În economie locul 2 nu contează", a exclamat Mihai Țichindelean la sfârşitul concursului. Cu toate acestea, toți cei prezenți au fost felicitați pentru efortul depus.

 

Mădălina Stoia

 

 

Poze atasate
Liceeni cu firme prospere în Joc de întreprindere
Comentarii