• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Liceenii în universitate

Liceenii în universitate

Anul acesta, profesori şi studenţi au pregătit o diversitate de activităţi şi workshop-uri, prin care să-i ajute pe elevii de liceu să înţeleagă mai bine programele universităţii şi oportunităţile oferite de fiecare specializare. Aceste proiecte sunt: Școala de Vară - Alege-ți cariera SMART, ȘCOALA ALTFEL LA ULBS 2016 şi programul "Dacă e marți, vino la ULBS".

ȘCOALA ALTFEL LA ULBS 2016

Acest proiect va avea loc simultan în cele nouă facultăți în perioada 18-22 aprilie şi va cuprinde 65 de activități şi workshopuri. "Pentru Școala Altfel, toate facultățile ULBS au impus o diversitate de activități/ workshopuri care să îi ajute pe elevi şi să-i familiarizeze cu programele universității, dar şi să-i facă să înțeleagă mai bine conținutul şi oportunitățile oferite de fiecare specializare", ne-a spus Livia Ilie, prorector Strategie Organizațională şi Financiară.

Acest proiect include anul acesta un eveniment nou, numit "Alege  CARIERA SMART", care se va desfăşura în Aula Magna din cadrul Facultății de Medicină. Evenimentul va cuprinde prezentare ofertei educaționale, a oportunităților şi facilităților oferite de universitate, iar elevii participanţi pot afla informații despre viața studențească chiar de la studenți, dar şi de la cadrele universitare.

Elevii vor pute cunoaşte şi fantastica lume a "Lipicioşilor", participând la spectacolul realizat de trupa de teatru cu acelaşi nume, din care fac parte actorii Bogdan Sărătean, Claudiu Fălămaş, Andrada Grosu şi Dan Țilea<Matli>.

În perioada18-19 aprilie, tot în Aula Magna, se va juca şi piesa de teatru "Antisocial", spectacol  premiat recent în cadrul celei de-a XVI-a ediții a Galei Premiilor Radio România Cultural. Această piesă de teatru, regizată de Bogdan Georgescu, redă debusolarea şi tensiunea din învățământul românesc al ultimilor ani dintr-o triplă perspectivă: a elevilor, a părinților şi a profesorilor.

Dacă e marți, vino la ULBS

În cadrul acestui program, ce se desfăşoară în perioada 23 februarie - 21 iunie, liceenii sibieni vor putea participa la 30 de workshopuri, derulate în spațiile universității şi grupate în funcție de domenii. Scopul acestor workshopuri este de a le face cunoscute elevilor diversele profesii, pentru care pot opta în viitor.

Școala de Vară - Alege-ţi  cariera SMART!

Acest proiect, ajuns la cea de-a patra ediţie, oferă liceenilor posibilitatea de-a juca timp de o săptămână rolul unui student eminent sau chiulangiu. Copiii "gustă" greutățile studențeşti, experimentează viaţa într-o cameră de cămin, mănâncă la cantină, vizitează biblioteca şi participă la activitățile organizate de facultăți pentru ei.

Amalia Georgiana, elevă a Colegiul Economic ,,Dionisie Pop Marțian" din Alba Iulia, ne-a împărtăşit câteva impresii în urma participării la ediţia de anul trecut: ,,Consider acest proiect ,,Școala de Vară - Alege-ți cariera SMART", o adevărată experiență de viață, prin intermediul acesteia având oportunitatea de a învăța lucruri noi, dar şi de a-mi face noi prieteni.

Cât despre drumeția organizată la Cisnădioara, pot spune că, am învățat în mod practic cum se calculează PH-ul apei.

De asemenea, am aflat modalitatea de colectare a insectelor şi cum se realizează cercetările de laborator". ne-a împărtăşit Amalia Georgiana, elevă a Colegiul Economic ,,Dionisie Pop Marțian", Alba Iulia, participantă la ediția 2015.

Taxa de înscriere pentru Școala de Vară va fi aceeaşi ca anul trecut, 390 lei, dar copiii cu posibilităţi financiare reduse pot fi scutiţi de plata acestei taxe.

Laura Denisia Matei

 

Comentarii