• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Lumea are nevoie de stiintă, stiinta are nevoie de femei

Lumea are nevoie de stiintă, stiinta are nevoie de femei

L`Oréal lansează, pentru al cincilea an consecutiv, programul de burse naționale pentru femeile din ştiință. Programul, devenit deja o tradiție şi în România, va oferi în continuare sprijin comunității ştiintifice locale prin acordarea a două burse pentru tinere cercetătoare din aria Științelor Vieții si aria Stiintelor Fizice.

        Programul de burse naționale UNESCO–L’Oréal "Pentru femeile din stiință" se desfăşoară în perioada decembrie 2013–iunie 2014. Valoarea unei burse este de 42.000 lei, iar programul se adresează cercetătoarelor din România cu vârsta de maxim 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obținut titlul ştiințific de doctor şi urmează un program de pregatire postuniversitară în cadrul unei instituții acreditate de învatamântul superior din țară.

        Fiecare bursă va constitui sursa de finanţare a unui proiect de cercetare derulat timp de zece luni, în cadrul unei instituţii de cercetare din România. Proiectele selectate vor fi anunţate în luna iunie 2014, în cadrul unei ceremonii de premiere a câştigătoarelor programului.

        "Pentru al cincilea an consecutiv, UNESCO L΄Oréal lansează acest program de burse naționale în sprijinul tinerelor femei care fac cercetare în domeniul ştiințelor Vieții si al Științelor Fizice din România. Programul a evoluat constant de la o ediție la alta, atrăgând un număr tot mai mare de participante şi proiecte înscrise şi folosesc acest prilej pentru a le incuraja pe colegele mele din ULBS să participe la concurs. Le urez mult succes!"  Silvia Florea, directoare de catedră UNESCO şi profesoară la Facultatea de Litere din cadrul ULBS.

        Bursele  UNESCO sunt o modalitate eficientă de a spori resursele umane şi de a consolida capacităţile naţionale în domenii care sunt strâns aliniate la obiectivele UNESCO. Un alt obictiv al burselor este creşterea numărului de burse co-sponsorizate prin încheierea de acorduri cu donatori interesaţi, precum şi atragerea de surse extrabugetare de finanţare.

        Bursele sunt concepute pentru a oferi persoanelor calificate, care practică sau intenționează să exercite o profesie în domeniul UNESCO, o oportunitate de a beneficia de instruire suplimentară şi practică, contribuind astfel la dezvoltarea şi circulația de cunoştințe şi aptitudini, precum ți la promovarea dezvoltării şi înțelegerii internaționale.

        De 15 ani, programul inițiat de UNESCO şi L’Oréal susține, la nivel internațional, implicarea femeilor în domeniul ştiințific, promovând talentele promițătoare.

        "La fiecare ediție, tinerele cercetătoare din România au dat dovadă de excelență ştiințifică, propunând proiecte îndraznețe, care merită din plin să fie susținute. Suntem convinşi că cea de-a patra ediție ne va aduce noi propuneri de cercetare remarcabile", a adaugat Gilles Antoine, Country Managing Director L’Oréal România

        Lansat în 1998 de L’Oréal si UNESCO, programul "Pentru femeile din ştiință" a fost primul program prin care activitatea femeilor-cercetător a fost recunoscută la nivel internațional, prin acordarea unor premii dedicate. Astăzi, premiile acordate la nivel internațional sunt doar un element al unui program mult mai amplu, care încurajează urmarea vocației în domeniul ştiinței si recunoaşte realizările profesionale ale femeilor-cercetător din întreaga lume.

        Prima bursă a fost acordată în luna iunie a anului 2010, cercetătoarei dr. Ruxandra Jurcut, care a derulat un program de cercetare în cadrul Catedrei de Cardiologie din Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare prof.dr. C. C. Iliescu din Bucureşti.

        Dosarele de aplicație pot fi înscrise pâna la data de 31 martie 2014 si urmează a fi evaluate de un juriu format din reprezentanți ai Comisiei Naționale a României pentru UNESCO şi ai L’Oréal România, precum si din cercetători de renume din cadrul Autorității Naționale pentru Cercetare Stiințifică.

 

Ioana Radu

Bianca Pescaru

 

Poze atasate
Lumea are nevoie de stiintă, stiinta are nevoie de femei
Lumea are nevoie de stiintă, stiinta are nevoie de femei
Comentarii