• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Lună dedicată filmului la Socio Umane, workshop de film si lansare DVD

Lună dedicată filmului la Socio Umane, workshop de film si lansare DVD

Prima întâlnire între regizorul de film Günter Czernetzky şi studenții doritori să învețe tainele filmatului, ale regizării şi, nu în ultimul timp, ale montării unui film de scurte dimensiuni s-a desfăşurat, la jumătatea lunii ianuarie, în cadrul Facultății de Științe Socio-Umane.

Workshop-ul a debutat printr-un brainstorming pe tema religiei, acesta fiind şi subiectul ediției actuale, ajunsă în cel de-al cincelea an. A continuat apoi printr-un exercițiu de imaginație şi de percepție a unor imagini: fiecare participant a fost rugat să aleagă o fotografie, să o descrie şi să o pună în legătură cu un moment critic din viața lor. Întâlnirile următoare vor avea va scop realizarea echipelor, alegerea subiectelor de film şi pregătirea propriu-zisă a filmărilor ce se vor desfăşura şi în acest an pe perioada verii, dar de această dată, în zona Braşovului.

Finalitatea proiectului este realizarea unor minireportaje tematice de către studenții de la specializările  Jurnalism, Comunicare şi Relaţii Publice şi Istorie, sub îndrumarea specialistului de film Günter Czernetzky din München, Germania, precum şi includerea lor într-un DVD care se lansează anual.

 "Capra, varza şi vecinii" este cea mai recentă serie de astfel de minireportaje, a cărei premieră a fost miercuri, 22 ianuarie. DVD-ul cuprinde evocări ale localnicilor pe tema vecinătății din 10 sate transilvănene, din zona numită "colțul verzei": Bruiu, Felmer, Cincu, Gherdeal, Cincşor, Marpod, Șomartin, Șoarş, Seliştat şi Toarcla.

 

Paul Opricean

 

 

Poze atasate
Lună dedicată filmului la Socio Umane, workshop de film si lansare DVD
Lună dedicată filmului la Socio Umane, workshop de film si lansare DVD
Comentarii