• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Master Chef la S.A.I.A.P.M.

Master Chef la S.A.I.A.P.M.

"Şcoala Altfel" din cadrul Facultăţii de Ştiințe Agricole Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului a debutat cu un atelier de panificaţie, preparare şi decorare turtă dulce. Cei care au luat parte la această activitate au fost copiii de la Grădiniţa nr. 7 din Sibiu.

Dorind să atragă un număr cât mai mare de viitori specialişti în domeniul industriei alimentare şi al panificaţiei, facultatea şi-a deschis porţile şi elevilor de la licee.

Elevii clasei a IX-a de la Colegiul "Terezianum" au avut şansa să observe la microscop particule de drojdie, celule de bacterii lactice din iaurt , granule de amidon şi proteine din cartof. Activitatea a fost coordonată de către Şef lucrări univ. dr. ing. Monica Mironescu, care la sfârşit le-a oferit elevilor şi câteva sfaturi prieteneşti pentru perfecţionarea lor în drumul pe care l-au ales: "Orice aţi face, întotdeauna să vă gândiţi ce aţi învăţat din ce aţi făcut".Aceasta le-a destăinuit şi un principiu care să îi ghideze: "Ştiinţa înseamnă să vreau, să ştiu mai multe şi să obţin răspunsuri".

O altă activitate din programul şcolii altfel a fost dedicată produselor de panificaţie. La acest atelier au participat elevii Colegiului Economic "G. Bariţiu". Sub îndrumarea lui Mihai Ognean- Şef lucrări univ. dr. ing, cei mai curajoşi au ajutat la realizarea de baghete franțuzeşti, ciabatta italiană şi grisine. În timp ce pâinea se rumenea în cuptor, elevilor li s-a povestit despre vechile metode de frământare a aluatului şi despre întreg procesul de panificaţie.

Produsele finale, baghetele, grisinele şi ciabatta au fost împărţite "micilor brutari", iar "brutaru şef ", Mihai Ognean, i-a încurajat să îşi dorească mai mult, să aibă pretenţii şi aspiraţii mai mari: "Visaţi, gândiţi, citiţi, deschideţi-vă orizonturile, prin cărţi o să vedeţi mult mai mult decât ceea ce este în jurul vostru".

Atelierele din cadrul programului "Şcoala Altfel" au fost desfăşurate în perioada 7-11 aprilie 2014.

Mircevi Anda-Maria

Ostafi Adina

Poze atasate
Master Chef la S.A.I.A.P.M.
Master Chef la S.A.I.A.P.M.
Master Chef la S.A.I.A.P.M.
Master Chef la S.A.I.A.P.M.
Comentarii