• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Matematica hrăneşte pasiunea

Matematica hrăneşte pasiunea

Facultatea de Medicină a găzduit în data de 9 aprilie 2014, în Aula Magna, echipa UBISOFT Craiova. Membrii companiei franceze, producătoare de jocuri pentru PC şi jocuri video, au organizat la cerinţa conf. dr. ing. Rodica Baciu, un workshop pentru elevii înscrişi la Olimpiada Naţională de Matematică. Aceştia au dorit să demonstreze că pe lângă creativitate au nevoie şi de multă matematică, pentru ca produsul final să aibă succes.

Evenimentul a fost deschis de către prorec­torul prof.univ.dr. Livia Ilie, care le-a vorbit elevilor despre ULBS şi despre oportunităţile cu care vor fi întâmpinaţi dacă vor alege să studieze la Sibiu.

După prezentarea companiei şi a tot ce implică să lucrezi pentru UBISOFT, or­ganizatorii le-au explicat elevilor toţi paşii care trebuie parcurşi pentru a realiza un joc video. De asemenea, aceştia au putut viziona şi câteva produse realizate de compania care se laudă cu producţii foarte apreciate.

Pe parcursul workshop-ului elevii au fost interactivi, au pus întrebări organizatorilor despre softurile pe care aceştia le folosesc, au vrut să afle dacă pot lucra de acasă, cât de mult se ţine cont de ce îşi doreşte publicul, şi ce condiţii trebuie să îndeplinească pentru a deveni angajat UBISOFT.

Pe lângă joburi, participanţilor le sunt oferite şi alte oportunităţi: practica de vară şi in­ternshipuri, iar studenţii se pot bucura de sprijinul companiei pentru realizarea lucrărilor de licenţă. Organizatorii au mai spus la final că aşteaptă un acord de parteneriat între Departamentul de Calculatoare ULBS şi companie, pentru a putea veni să predea cursuri de programare, grafică, design de jocuri video, studenţilor sibieni.

Sînziana Staicu

 

Comentarii