• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Meditatii gratuite ULBS pentru viitori absolventi de liceu

Meditatii gratuite ULBS pentru viitori absolventi de liceu

Candidații la Bacalaureat din acest an se bucura din luna martie de pregătirile pentru examenul la Limba şi literatura română care îi vor ajuta să obțină rezultate deosebite.

Cursurile vor avea un caracter modular, fiind gândite în corelație cu cele trei subiecte ale probei scrise şi vor viza nu atât recapitularea extensivă a materiei, cât rezolvarea şi clarificarea unor probleme şi "capcane" cu care se confruntă în mod concret candidații la examenul de Bacalaureat.

Pregătirea pentru disciplina Limba şi literatura română va avea loc la sediul Facultății de Litere şi Arte din B-dul Victoriei, Nr. 5-7, etajul II, sala 53, în intervalul 25 martie – 13 mai 2016.

Elevii interesați să participe se pot înscrie cu cel puțin 48 de ore înaintea desfăşurării fiecărui curs, la adresa alina.bako@ulbsibiu.ro.

Elevii de liceu beneficiază din luna octombrie a anului 2015 de meditații gratuite pentru matematica. Cei care doresc să se pregătească suplimentar pot  beneficia de sprijin din partea profesorilor din cadrul Facultății de Inginerie.

Program pregătire pentru examenul de Bacalaureat

1. Subiectul 1: Limbă şi comunicare (I)  25martie 2016, 1600-1900  Lector univ. dr. Delia Silişte

2. Subiectul 1: Limbă şi comunicare (I)    1 aprilie 2016 1600-1900  Lect. univ. dr. Delia Silişte

3. Subiectul 2: Retorică şi argumentare    8 aprilie 2016, 1600-1900   Drd. Andrei Șerban

4. Subiectul 3: Literatură română    Curente şi epoci literare    15 aprilie 2016, 1600-1900 Drd. Andrei Șerban

5. Subiectul 3: Literatură română    Genuri şi specii literare    6 mai 2016, 1600-1900  Lector univ. dr. Alina Bako

6. Subiectul 3: Literatură română    Elemente de analiză a textului literar  13mai 2016, 1600-1900       Lector univ. dr. Alina Bako

Prima şedință de meditații a reprodus atmosfera dintr-o clasă de curs. Elevi au fost foarte receptivi şi au arătat interes pentru ce s-a discutat.

"A fost o experiență inedită atât pentru mine cât şi pentru elevi. Dacă la început se sfiau să îmi pună întrebări, pe parcurs, prin dialog am reuşit să îi mobilizez. Am adus fişe ortografice pe care le-am explicat şi rezolvat împreună. S-a văzut că elevii nu mai au exercițiul dictării, deoarece nu sunt deranjați de anumite greşeli din mass-media sau din vocabularul lor", ne-a explicat lector univ. dr. Delia Silişte.

"M-am simțit mai bine ca la şcoală. Totul a fost explicat, am rezolvat exerciții împreună cu doamna profesoară, am întrebat anumite lucruri pe care nu le ştiam. Abia aştept să vin şi săptămâna viitoare", a spus un elev participant la cursuri.

Elevii sibieni sunt aşteptați în număr cât mai mare la consultațiile gratuite pentru  Limba şi literatura română.

Loredana Muntoiu

Comentarii