• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Mesajul Rectorului Universitătii Lucian Blaga din Sibiu cu ocazia Zilei Nationale a României

Mesajul Rectorului Universitătii Lucian Blaga din Sibiu cu ocazia Zilei Nationale a României

Aniversăm 95 de ani de la Marea Unire, important eveniment de când românii au strigat într-un singur glas unitatea, identitatea, loialitatea poporului român față de patrie.

Ziua Națională a României este un prilej pentru noi toți să ne amintim ca acel crez exprimat în urmă cu 95 de ani este o provocare continuă şi că este responsabilitatea tuturor românilor să onoreze dorința strămoşilor noştri, să construiască un stat puternic, independent, respectat de cetățenii săi şi de străini.

Trăim în era globalizării şi a diversității, în secolul vitezei, străbatem lumea în lung şi-n lat, dar cu ocazia acestei zile de mare însemnătate, putem să ne oprim o clipă pentru a căuta în adâncul nostru sentimentul de mândrie națională, deseori uitat.

Suntem români la bine, însă mai presus de orice, trebuie să fim români şi în vremuri mai puțin senine.

În numele comunității academice a Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, urez tuturor românilor "La mulți ani!" cu ocazia Zilei Naționale şi un viitor strălucit acestei minunate țări!

 

prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea

Comentarii