• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Minorităţile si de câte feluri sunt ele

Minorităţile si de câte feluri sunt ele

Aceasta a fost şi întrebarea care a gravitat în jurul celei de-a doua ediții a conferinței internaționale "Dreptul şi diversitatea culturală : interacțiuni". Evenimentul a avut loc în Aula Facultății de Drept "Simion Bărnuțiu" şi moderat de prof. univ. dr. Călina Jugastru, decan al acestei facultăți.

Primul care a deschis seria prelegerilor a fost rectorul Universității "L.Blaga" prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, care a amintit de existența minorităților în universitatea noastră considerată un exemplu de conviețuire minoritară prin studenții veniți să studieze aici din Republica Moldova, precum şi a celor veniți prin programele Erasmus. Sibiul este de asemenea, un cadru exemplar al existenței minoritare , unde de-a lungul timplui au coexistat saşii şi românii"

"Diversitatea culturală oferă posibilitatea oamenilor să se cunoască şi aduce cu sine beneficii culturale în învățământul superior, în cercetarea ştiințifică, având un impact pozitiv asupra societății" a completat şi preşedintele senatului prof. univ.dr.ing. Constantin Oprean. Invitatul special la eveniment a fost reprezentantul minorităților Emil Hurezeanu - expert media şi specialist în relații internaționale Acesta a amintit de istoria românilor de-a lungul timpului şi evoluția societății româneşti alături de diverse minorități prezente în țara noastră.

De asemenea a fost precizată şi importanța festivalului FITS, care an de an aduce împreună culturi diferite, dar care transmite un singur mesaj, din dragoste pentru artă, perceput dincolo de diferențele de limbă. Exemple ale diversității culturale prezente în Sibiu sunt şi Astra Film Festival, existența centrului German, Francez, American, Britanic care împreună îmbogățesc zestrea noastră, contribuind la o serie de beneficii culturale. Emil Hrezeanu şi-a încheiat discursul cu o serie de întrebări venite din public cu privire la acest subiect.

La cea de-a doua ediție au fost prezente şi autoritățile locale prin reprezentantul Consiliului Județean, Radu Nechit precum şi reprezentanți ai presei locale.

Claudia Bădoi

Georgiana Maria Joică

 

Poze atasate
Minorităţile si de câte feluri sunt ele
Minorităţile si de câte feluri sunt ele
Comentarii