• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Mireasma Crăciunului în căminele studentesti

Mireasma Crăciunului în căminele studentesti

Cu o lună înaintea sărbătorilor de iarnă studenții din căminele studențeşti au intrat  deja în atmosfera Crăciunului, au decorat căminul, au împodobit bradul şi au gătit gogoşi, plăcintă cu mere şi mere coapte. Marți, 24 noiembrie, Universitatea Lucian Blaga şi Direcția General Administrativă au organizat a doua ediție a evenimentului "Parfum de Crăciun în fiecare Cămin" studenții fiind foarte încântați că au avut ocazia  să se implice şi să resimtă sentimentul de "acasă" la cămin împreună cu colegii.

Alături de studenți au fost reprezentanții ULBS,  rectorul, prof. ing. dr. Ioan Bondrea şi conf. univ. dr. Ramona Todericiu, director general administrativ adjunct. Aceştia au colindat şi au împodobit bradul împreună cu participanții la eveniment. Rectorul Ioan Bondrea s-a alăturat studenților la acest eveniment, intrând în atmosfera Crăciunului. Le-a mulțumit pentru invitație şi le-a urat: "Vă doresc să aveţi sărbători frumoase, să fiţi sănătoşi, voi şi părinţii voştri. Să ne vedem s ă n ă t o ş i în anul care vine".

Directorul g e n e r a l administrativ a d j u n c t R a m o n a Todericiu a mărturisit că prin acest eveniment a dorit să îi transpună pe studenți în atmosfera Crăciunului, să le dea posibilitatea să se bucure de sărbători încă din luna noiembrie, "Am vrut să le creăm studenților o atmosferă de acasă. Tuturor le este dor în această perioadă de casă, de părinți şi am vrut să le aducem o parte din acasă şi în cămine". Cele mai harnice studente au gătit pentru colegii lor gogoşi, plăcintă cu măr şi mere coapte cu miere şi scorțişoară. Gospodinele au pus suflet la prepararea bunătăților al căror miros te îmbia. Studentă la Facultatea de Litere şi Arte, Iulia Soare ne-a mărturisit  că această activitate  a fost minunată, a cunoscut oameni deosebiți şi a învățat câteva secrete în prepararea gogoşilor, din experiența gospodinelor. "Am gătit împreună cu colegii de cămin şi a fost minunat.

Gogoşile, merele coapte, plăcintele bine rumenite, precum şi nelipsitele colinde au creat o atmosferă de vis! Într-adevăr am simțit că se apropie Crăciunul, mai ales când am împodobit bradul împreună cu ceilalți colegi din cămin". Printre studenții încântați de acest eveniment se află şi Alexandru Truşcă, student la Facultatea de Științe: "Mi-au plăcut gogoşile foarte mult şi faptul că m-am întâlnit cu toți colegii de cămin. Am fost încântat de prezența reprezentanților ULBS". Nici studenții străini, veniți la Sibiu prin intermediul programelor Erasmus şi Erasmus+ nu au rămas indiferenți la sărbătoarea din cămine.  Ei au pregătit chiar un program de colinde, s-au înfruptat din gogoşi şi plăcinta cu mere şi şi-au făcut selfie-uri cu bradul de Crăciun.

Iuliana Rof

Poze atasate
Mireasma Crăciunului în căminele studentesti
Mireasma Crăciunului în căminele studentesti
Mireasma Crăciunului în căminele studentesti
Mireasma Crăciunului în căminele studentesti
Mireasma Crăciunului în căminele studentesti
Comentarii