• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Modul de Pregătire în Management al Cercetării

Modul de Pregătire în Management al Cercetării

Universitatea din Sibiu s-a numărat alături de Universitățile din Bucureşti şi din Iaşi la susținerea Modulului de Pregătire în Management al Cercetării şi sesiuni de formare cu tematica "Egalitatea de şanse, gen şi dezvoltare durabilă", organizat de "Academia Română" Filiala Cluj-Napoca.

Planificarea carierei de cercetător şi Managementul echipei de cercetare au fost cele două teme principale ale modulului. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 8-9 ianuarie, în cadrul proiectului "MINERVA-Cooperare pentru cariera de elită în cercetarea doctorală şi post-doctorală".

        Obiectivul programului de pregătire a fost acela de a familiariza participanții cu principalele concepte teoretice şi practicabile diverselor domenii funcționale ale cercetării, importanța egalității de şanse şi dezvoltarea durabilă. Acțiunile au fost foarte intense şi au venit în întâmpinarea participanților cu lucruri noi şi utile, inițiindu-i în cariera academică.

        Modulul a fost adresat bursierilor înscrişi în proiectul MINERVA, selectați de către Institutul de Arheologie "Vasile Pârvan" din Bucureşti, Institutul de Istorie "Nicolae Iorga" din Bucureşti şi Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.

 Adelina Taifas-Rădulescu

Comentarii