• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Muzeul Universitătii la ceas aniversar

Muzeul Universitătii la ceas aniversar

Ne aflăm în momentul când Universi­tatea "Lucian Blaga" din Sibiu sărbătoreşte 45 de ani de existență. De-a lungul acestui timp, universitatea s-a luptat continuu să obțină recunoaştere națională şi internațională şi să ofere studenților cele mai bune condiții de studiu.

Din momentul în care s-au pus primele "cărămizi" la fundația universității în anul 1969, lucrurile s-au schimbat major, Universitatea "Lu­cian Blaga" din Sibiu evoluând constant. Această evoluție a instituției, dar şi personalitățile care au modelat destinul universității, vor fi surprinse, începând din luna mai a acestui an, într-un muzeu.

Coordonatorul acestui proiect, conf. univ. dr. Ioan Marian Ţiplic, afirmă faptul că "expoziția îşi doreşte să prezinte drumul parcurs, istoria instituției noastre, de la momentul oficial de de­schidere a unor specializări universitare mod­erne în oraşul Sibiu. [...] Au trecut 45 de ani de la acel moment de sădire a rădăcinii universitare şi dorim să marcăm acel moment şi drumul ulte­rior parcurs de către instituția universitară sibiană până la momentul devenirii sale ca cea mai mare şi mai importantă instituție universitară a oraşului Sibiu". De asemnea, a mai subliniat acesta, "prin­cipala menire a acestui muzeu este de a prezerva şi onora amintirea celor care au pus umărul la constituirea Universității, dar şi de a avea ma­terializat, într-o formă vizuală, progresul con­stant pe care l-a marcat evoluția instituțională".

Realizarea acestui muzeu este importantă, deoarece recursul la istorie este necesar şi trebuie conştientizat de către orice societate ce doreşte să îşi cinstească trecutul şi actorii acestui trecut, care au modelat caractere şi au susținut for­marea unor specialişti, mulți dintre aceştia reprezentând cu cinste ULBS prin rezultatele lor.

Ne dorim ca acest demers, început acum mai mulți ani, să se finalizeze şi acest muzeu să devină loc important de păstrare a istoriei învățământului superior sibian, sub forma unui timeline, ce are punctul de plecare în urmă cu mai bine de 200 de ani.

Cristian Lazăr

Paul Opricean

 

Comentarii