• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Noapte specială pentru iubitorii de cărti

Noapte specială pentru iubitorii de cărti

Biblioteca Universității "Lucian Blaga" şi-a deschis porțile, joi 27 noiembrie, pentru toți iubitorii de lectură. Aflată la ediția a treia, "Nocturna Bibliotecilor este o oportunitate de a aduce biblioteca mai aproape de utilizatorii săi, de a oferi o perspectivă inedită asupra serviciilor şi resurselor pe care le pune la dispoziţia cititorilor, de a crea punţi de dialog şi colaborare între toţi iubitorii de carte şi cultură din Sibiu.

Directorul Bibliotecii ULBS, dr. ing. Rodica Volovici, a deschis evenimentul şi a mulțumit invitaților pentru participare şi implicare declarând ,,Dorim ca această sărbătoare să devină o tradiție pentru Biblioteca ULBS. Vrem să contribuim la educația şi formarea studenților noştri pentru a realiza un capital uman, care să poată face față acestei lumi globalizate".

Întregul eveniment a fost coordonat de către Elena Mărginean. În programul manifestării s-au regăsit o serie de activități din anii anteriori, dar organizatorii au venit şi cu un proiect nou, susținut de prof. dr. Daniel Marea, prodecanul Facultății de Drept, prezentarea proiectului "e-Incluziune: Dezvoltarea şi implementarea unui program de asistenţă bazat pe tehnologii TIC, pentru creşterea accesului la învăţământul superior al persoanelor cu dizabilităţi".

Agenda de activitate a cuprins lecturi, plimbări printre rafturile de cărți, expoziții, teatru, momente artistice, ateliere de creație de maximă intensitate pentru iubitorii de carte.

Participanții la Nocturna Bibliotecilor au avut ocazia să intre în contact cu proiecte studențeşti precum UPDATE, AIESEC, CTL, au avut de asemenea şansa de a participa la concursul "Uniunea Europeană mai aproape de tine", concurs pe bază de chestionare adresat studenților de profil tehnic şi economic, cu sprijinul Centrului de Documentare Europeană.

De asemenea, vizitatorii au asistat şi la momente artistice susținute de către elevii clasei de chitară, prof. Laura Cristina Neacşu, Liceul de Arte Sibiu, de către reprezentanții corului Catredalei Mitropolitane din Sibiu, coordonat de Dan Alexandru Streza cu momentul intitulat "Colinde de Crăciun", însă au fost încântați şi de două momente literare, manifestate de către membrii cenaclului literar "Zona Nouă" intitulat "Randez-vous literar" şi un alt moment artistic, un recital de poezie susținut de către membrii Bridge.

A urmat apoi întâlnirea cu studenţii Erasmus şi prezentarea acestui program de burse. Participanții au aflat cum pot să beneficieze de o astfel de bursă, țările unde pot pleca, condițiile care trebuie îndeplinite şi oportunitățile pe care această bursă le oferă.

Cei prezenți au avut parte şi de un moment practic, mai exact iniţierea în acordarea primului ajutor, cu sprijinul studenţilor Facultăţii de Medicină, coordonați de Anca Popenţa.

Spectacolul de teatru senzorial AZILUL, cu membrii companiei de Teatru Labirint, condusă de Sebastian Dobrescu, a închis agenda de activități.

Pe parcursul desfăşurării diverselor momente, cei interesați au luat parte la atelierul de pictură "Icoane pe sticlă", realizat de bibliotecara Maria Fleacă, dar şi la atelierul de lucru "Reciclare creativă", coordonat Amalia Pop. Invitații au avut parte şi de o Expoziţie de Artă Fotografică, cu sprijinul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

Fiecare etaj din Biblioteca ULBS a venit în întâmpinarea iubitorilor de lectură şi cu câte o expoziție de carte: "Ebola, boala care a pus omenierea în alertă", etajul I, "Scriitori născuţi sub semnul lui brumar", etajul II, "Curente artistice europene reflectate în arta italiană", etajul III şi "De la Gutenberg la industria poligrafică modernă", etajul IV.

Sînziana Staicu

Ane-Mari Hann

 

Comentarii