• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Noaptea Smart - Maraton cultural şi artistic

Noaptea Smart - Maraton cultural şi artistic

Cultura, bunul gust, inovaţia şi creativitatea au fost ingredientele evenimentului "Noaptea Smart a Bibliotecii ULBS", campanie de activităţi culturale şi recreative, desfăşurată în data de 15 noiembrie.

Evenimentul şi-a propus crearea unor punţi de dialog şi colaborare între iubitorii de carte şi cultură, printr-un program special: tururi ghidate de vizitare a bibliotecii, lansări de carte, momente artistice, expoziţii de carte şi fotografie, ateliere de creaţie şi proiecţii de filme.

Biblioteca încearcă prin ceea ce face să ofere servicii de calitate utilizatorilor ei şi să aducă mai aproape de aceştia, informaţia pe care o deţine cartea.

"Fără cărţi, fără informaţie, nu poate să existe nici comunicare, nici cunoaştere, nici progres, pentru că, nu-i aşa, cărţile fac diferenţa între oameni" a declarat în deschiderea evenimentului dr. ing. Maria Rodica Volovici, director al bibliotecii universităţii.

Pentru că într-o bibliotecă nu se poate începe decât printr-o carte, directorul Casei de Cultură a Studenţilor, Liliana Popescu a deschis seria de evenimente prin lansarea antologiei "Conexiuni". Aceasta este rodul muncii studenţilor din întreaga ţară, concretizat în lucrări de poezie, proză, teatru şi eseu.

Păstrând aceeaşi notă culturală, biblioteca şi-a premiat cel mai important donator, familia Blavustyak. Aceasta a donat un număr considerabil de 12.000 de volume, oferind şansa utilizatorilor şi cititorilor bibliotecii să descopere informaţii de mare valoare pe care acestea le conţin. "M-aş bucura în mod deosebit ca Sibiul şi tinerii din Sibiu să ştie să aprecieze ce valoare are o carte, pentru că nimic nu este mai scump pe lumea aceasta decât cartea" a afirmat deschis Nikolaus Blavustyak.

Pentru că arta nu stă doar în cărţi, aceasta a fost valorificată şi prin manifestaţii artistice susţinute de către elevii Liceului Teoretic "Onisifor Ghibu", Taraful Liceului de Arte Sibiu, Sibiu Dance Studio şi Luana Prodea - concurentă la show-ul televizat "Next Star".

La finele fiecărei reprezentaţii, biblioteca a înmânat fiecărui participant diploma de apreciere pentru implicarea acestora în derularea evenimentului şi diplome pentru voluntarul anului, cititorul anului şi bibliotecarul anului.

Pe parcursul evenimentului toţi cei prezenţi au putut lua parte la:

Atelier de lucru "Reciclare Smart"

Expoziţie de Artă Fotografică Sibiu 3D

Expoziţie "Brăduţul din cărţi"

Tururi ghidate de vizitare a bibliotecii

Iniţiere în acordarea primului ajutor

Tombola cu extragere pentru obţinerea gratuită a cardului de acces

Anda-Maria Mircevi

Adina Ostafi

Laura Şoşa

 

Poze atasate
Noaptea Smart - Maraton cultural şi artistic
Noaptea Smart - Maraton cultural şi artistic
Noaptea Smart - Maraton cultural şi artistic
Noaptea Smart - Maraton cultural şi artistic
Noaptea Smart - Maraton cultural şi artistic
Comentarii