• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

O Universitate, nenumărate posibilităti Alegeti cariera SMART! - scoală de vară la Sibiu

O Universitate, nenumărate posibilităti Alegeti cariera SMART! - scoală de vară la Sibiu

 

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu organizează în perioada    15-22 iulie 2013 Școala de vară la Sibiu. Scopul acestei acțiuni este de a ajuta liceenii să îşi aleagă cariera, printr-un exercițiu realist, printr-un contact direct cu ceea ce pot practica la finalizarea studiilor universitare.

       La această oră se lucrează la programul Școlii de vară, pe zile, pe ore, pe echipe, pe tematici, la agenda de lucru care vizează modul în care se vor organiza acțiunile, dar şi la criteriile de selecție a participanților şi la modul de organizare a Școlii de vară. Sunt implicați studenți şi cadre didactice, care vor coordona activitățile a 200 de elevi de clasa a XI-a din județele învecinate Sibiului (aproximativ 7-8 județe).

Prorector, prof.univ.dr. Livia Ilie, a precizat: "Ne dorim colaborarea cu învățământul preuniversitar şi creşterea calității studenților noştri, printr-un ajutor în alegerea şi înțelegerea diverselor meserii. Tot conceptul Școlii de vară se bazează pe ideea conform căreia elevii trebuie să vină să vadă contextul şi viața studențească. Liceenii trebuie să fie atraşi pentru ce înseamnă Sibiul, pentru ofertele de aici, pentru diversitate şi mai presus de orice, această Școală de vară trebuie să îi ajute pe elevi să-şi aleagă cariera. Școala de vară va trebui să devină o permanență. Nu este un episod izolat, ci se înscrie într-un program mai amplu a Universității "Lucian Blaga" din Sibiu."

 Se doreşte, prin această amplă acțiune a Universității, ca elevii participanți să fie puşi în ipostaze diverse.

De exemplu un workshop propus de Departamentul de Jurnalism, Relații Publice, Sociologie şi Psihologie vizează selectarea unui grup de 20 de elevi care să fie reporterii Școlii de vară. Ei vor face poze, îşi vor intervieva colegii, vor scrie reportaje, ştiri şi comunicate de presă din interior, articole care vor fi apoi publicate în Newsletter-ul UpDate.

Un workshop general care va trebui urmat de toți cei 200 de elevi, este Cum îți planifici cariera?, workshop care să pună accentul pe ce trebuie să aibă un elev în vedere în momentul în care îşi alege o carieră. Participanții la Școala de vară vor fi puşi în instanța profesiei, vor fi ajutați să se dezvolte personal, să gândească felul cum îşi pot alege cariera câştigând în acelaşi timp competențele şi aptitudinile necesare.

Alte workshop-uri vor fi foarte specifice pe Medicină, Drept, Istorie, Biologie, Arte, Psihologie, Inginerie, Ecologie, Sociologie sau Economie.

Nu vor lipsi din cadrul programului excursii la Păltiniş, Ocna Sibiului, seri distractive, programe turistice, activități sportive.  Locațiile vor fi diverse şi interesante, de la laboratoare specifice fiecărui workshop propus până la acțiuni în aer liber. 

Prof.univ.dr. Livia Ilie, coordonatoarea Școlii de vară, a punctat faptul că cei 200 de elevi care se vor bucura de o săptămână de vacanță activă şi educativă în cadrul Școlii de vară de la Sibiu, vor fi selectați pe baza unei scrisori de motivație de participare care va fi ataşată formularului de înscriere. "Ne aşteptăm să fim asaltați de cereri, iar acesta va fi un criteriu de selecție corect. În plus am gândit ca la fiecare 10 copii care vor participa să existe un cadru didactic care să îi însoțească." a încheiat prorector Livia Ilie.

 

Ioana Bărbulescu

 

Comentarii