• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Oportunităti de studiu în SUA Bursele Fulbright

Oportunităti de studiu în SUA Bursele Fulbright

Bursele Fulbright 2015-2016 au fost prezentate în 21 martie, la Facultatea de Litere şi Arte de către conf. univ. dr. Silvia Florea, ambasador Fulbright. Aceasta a detaliat 2 programe ale bursei: Fulbright Student Award şi Fulbright Senior Postdoctoral Program, care oferă românilor oportunități de studiu şi cercetare în Statele Unite ale Americii.

Cei interesaţi trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să aibă cetăţenie română, să fie în ultimul an de studiu sau absolvenţi ai unei universităţi, să deţină o competenţă de limba engleză, să prezinte o diplomă în domeniu legislativ, în cazul aplicanţilor pe această arie.

Pe de altă parte, conf. univ. dr. Silvia Florea şi-a exprimat regretul privitor la dezinteresul studenţilor sibieni pentru aceste burse: "Mi-am dat seama că există o problemă. Nu este vorba de tupeu, ci de faptul că un canditat trebuie să-şi construiască un program şi proiect de cercetare şi trebuie să fie capabil de a susţine pertinent, cu mare convingere punctul său de vedere. Trebuie ales un domeniu de cercetare care să fie o continuare a domeniului de studiu. Cei care hotărăsc acceptarea candidaturii sunt 6 profesori americani, cei din România fiind doar observatori, deci e strictă selecţia".

La final, ambasador Fulbright a oferit studenţilor un sfat: "Prima condiţie pentru a câştiga este să participi. Cel care s-a decis să aplice trebuie să se gândească prin ce anume cercetarea sa va aduce beneficii celor din jur si domeniului său de activitate, ce câştigă ţara şi colegii în urma faptului că face această cercetare finanţată cu bani grei de statul american".

Aceste burse sunt acordate pe o perioadă de un an, începând cu luna august a anului 2015. Aplicaţiile sunt deschise până pe 7 mai 2014, iar cei interesaţi pot găsi mai multe detalii pe site-ul: www.fulbright.ro

 

Denisa Alexandra Dobre

Decuseară Corina

 

 

Poze atasate
Oportunităti de studiu în SUA Bursele Fulbright
Oportunităti de studiu în SUA Bursele Fulbright
Oportunităti de studiu în SUA Bursele Fulbright
Comentarii