• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Oportunitati în formarea vietii profesionale

Oportunitati în formarea vietii profesionale

Conferinţa  Internaţională “Lifelong Learning in Action: The university, employers, trainers and the community working together", a avut loc în perioada 19-20 noiembrie la Sibiu .

Tema conferinței a constituit-o  formarea continuă şi re-calificarea pe parcursul vieții profesionale, punând în evidenţă adaptarea tinerilor la noile cerințe de pe piața muncii. Organizarea conferinţei  a fost făcută  cu sprijinul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.  La ceremonia de deschidere au luat parte alături de Rectorul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea şi Preşedintele Senatului ULBS Constantin Oprean, Şeful Catedrei UNESCO Chair of ULBS, Silvia Florea,  Directorul Bucharest Professional Training College, Peter J. Wells precum şi cadre didactice şi studenți.  

În cadrul unei conferinţe recent găzduită de Universitatea din St. Andrews (printre absolvenţii căreia se numără şi Prinţul William şi Ducesa de Cambridge), Directorul executiv al Fast Futures, Rohit Talwar, a atras atenţia în faţa a 250 de directori ai celor mai bune licee din Marea Britanie asupra faptului că absolvenţii de azi ar trebui să se aştepte să muncească “până la vârsta de 100 de ani şi să aibă cel puţin 40 de joburi". Într-adevăr, potrivit statisticilor, 80% din locurile de muncă disponibile în 2015 vor dispărea complet până în anul 2025, iar noile locuri de muncă vor fi diferite "față de tot ceea ce am văzut până acum, astfel, vom trăi mai mult şi vom munci într-o manieră complet diferită", a concluzionat Talwar.  

În acest context, Cadrul Strategic pentru Cooperare Europeană în Domeniul Educației şi Formării Profesionale stabileşte o serie de obiective legate de participarea la învățarea continuă care urmează a fi realizate până în anul 2020 pentru grupul țintă cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani, pentru care va aloca peste un miliard de euro. "Noi am încercat să dinamizăm relația academică cu mediul preuniversitar. Avem multe proiecte în desfăşurare cu mediul preuniversitar. Încercăm să sprijinim elevii buni, prin acordarea unor burse, locuri subvenționate, pentru a aduce valoare în Universitatea noastră şi a ajuta mediul preuniversitar", a  declarat rectorul Ioan Bondrea.

Conferinţa a oferit, pe parcursul celor două zile, sfaturi practice legate de modul în care pot fi implementate strategiile de formare continuă, atât la nivel individual cât şi instituţional, şi a demonstrat valoarea şi importanţa pe care angajatorii le acordă dezvoltării profesionale continue în cadrul procesului de recrutare şi inserţie a absolvenţilor pe piaţa muncii. Toţi participanţii la eveniment şi-au exprimat dorinţa ca aceste evenimente de acest gen să se repete.

Roxana Şteică

Poze atasate
Oportunitati în formarea vietii profesionale
Oportunitati în formarea vietii profesionale
Comentarii