• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Parteneriat si continuitate alături de Continental

Parteneriat si continuitate alături de Continental

În perioada 12-18 mai universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu sărbătoreşte 45 de ani de continuitate în cadrul învățământului superior sibian.

Odată cu acest eveniment, Facultatea de Inginerie "Hermann Oberth" a reînnoit contractul de parteneriat intre ULBS si “Continental Automotive Systems", colaborare care datează deja de zece ani încă de când compania si-a început activitatea la Sibiu.

Cu o cifră de afaceri de 33,3 miliarde de euro în 2013, Continental se poziționează în cadrul celor mai importanți furnizori pentru industria auto nu doar la nivel național, dar şi la nivel internațional.

"Pentru noi este o colaborare importanta, Continentalul implicându-se atât prin crearea de laboratoare cat si prin realizarea unor noi programe de studiu, dar si prin organizarea de workshop-uri, concursuri profesionale si numeroase întâlniri cu studenții. Astfel am creat o relație foarte puternica", a spus Prof. univ. dr. ing. Liviu-Ioan Roşca, decanul Facultății de Inginerie.

Cu ocazia aniversarii a 45 de primăveri ale ULBS-ului, Prof. univ. dr. ing. Liviu-Ioan Roşca ne-a împărtăşit din colecția sa de experiențe din cadrul instituției pe care o conduce:

Reporter.: Ce înseamnă Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu pentru dumneavoastră?

Liviu-Ioan Roşca: O foarte mare parte din viața mea. Sunt in ULBS din 1980, chiar daca aceasta a fost recunoscuta ca atare din 1991, ca student,apoi am urmat stagiul de pregătire ,m –am întors iar după studiile in Statele Unite ale Americii a urmat revenirea mea in cadrul instituției.

Rep.: Ținând cont ca sunteți de foarte mult timp in cadrul Facultății de Inginerie, cum s-a dezvoltat aceasta in toți aceşti ani?

L.R.: S-a dezvoltat bine, ne-am extins ca specializări, devenind chiar o "mică politehnică. Au fost momente bune si mai puțin bune in viața facultății dar am răzbit si mergem mai departe

Rep.: Cum vedeți instituția pe care o conduceți în viitor, cum se va transforma?

L.R.: O vad dezvoltându-se, o vad de asemenea, dezvoltând noi programe pe parte de internaționalizare , deoarece momentan avem doar doua pe master in limbi străine iar cererea din partea studenților care vor sa studieze la noi este din ce in ce mai mare, un lucru care ne bucura si sper ca se va menține tendința. Avem un avantaj fata de colegi din tara prin zona industriala foarte puternica, fapt pentru care facem un efort sa întărim relațiile cu mediul economic, dar sa fim si mut mai prezenți in mediul social. Intr-un cuvânt o vad: dezvoltându-se.

Rep: Ce ne puteți spune mai multe despre parteneriatul Facultății de Inginerie cu firma Continental?

L.R.: Noi am intrat în contact cu firma Continental acum 10 ani. E un parteneriat foarte important nu numai la nivelul financiar, dar şi pentru faptul că aceasta reprezintă un partener care s-a dezvoltat şi se dezvoltă încă şi care are în urmă o istorie. Avem într-adevăr legături şi cu alte companii, dar acestea nu au ajuns la amploarea pe care a atins-o legătura noastră cu firma. Este important de menționat faptul că membrii se implică nu numai, cum v-am spus, prin crearea şi dotarea de laboratoare, dar prin intervenția Continentalului avem programe noi de studii, atât la nivelul de licență, cât şi la nivelul de master, de exemplu electronică aplicată şi embedded systems care au fost create având la bază multe discuții între ambele părți.

Rep: Cât de important este acest parteneriat pentru studenți?

L.R.: Colaborarea cu firma Continetalul este importantă pe mai multe paliere. Ei s-au implicat şi se implică cu studenții, organizează o varietate de workshopuri, de întâlniri, organizează concursuri profesionale precum hardware în software engineering sau robotix pentru roboți – sunt multe. Am creat o relație foarte puternică cu această firmă. Beneficiile pentru studenți nu se rezumă doar în ceea ce priveşte locurile de muncă. Aceştia au posibilitatea de a face practică, posibilitatea de a vedea încă din timpul facultății ce înseamnă un viitor loc de muncă.

Aşadar parteneriatul dintre Facultatea de Inginerie din Sibiu şi Continental Automotive Systems reprezintă un etalon pentru o colaborare dintre o universitate şi o companie în toate domeniile pe care le acoperă: sfera didactică prin crearea de noi specializări, sfera practică pusă la dispoziția angajaților.

Elena Andrei

Raluca Sopa

 

Comentarii